Antena Meniu Search
x

Rusia le pregătește sancțiuni bloggerilor ruși. Citește mai mult despre cenzura blogosferei

Parlamentul Federației Ruse a aprobat săptămâna aceasta adoptarea unor măsuri de control a blogosferei locale.

Inițiativa a atras critici dure din partea comunității internaționale și locale, care acuză Kremlinul că încearcă eliminarea ultimului bastion al libertății de expresie din țară.

Legea proaspăt adoptată obligă bloggerii ruși ale căror site-uri depășesc traficul de 3.000 de vizitatori pe zi să se înregistreze în baza de date a Roskomnadzor, autoritatea locală care reglementează activitatea media, deținută parțial de stat.

Noile restricții sunt legate oficial de politicile anti-teroriste și îi vor obliga pe bloggerii cu site-uri de notorietate să își decline identitatea.

Blogurile vor fi reglementate în același fel ca portalurile media, interzicându-li-se să folosească îndemnuri extremiste, materiale cu conținut pornografic, mesaje de propagandă politică și chiar ”limbaj obscen”.

Măsura va intra în vigoare din luna august, aplicându-se și rețelelor de socializare, nu doar blogurilor.

Pe lângă refuzarea anonimității bloggerilor cu notorietate, noua lege îi responsabilizează pe aceștia pentru autenticitatea informațiilor care apar pe site-urile personale, inclusiv în ceea ce privește comentariile care sunt lăsate de vizitatori.

Citește restul articolului pe Huffington Post.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Rusia le pregătește sancțiuni bloggerilor ruși. Citește mai mult despre cenzura blogosferei