Antena Meniu Search
x

Video "Să evităm să risipim energia". De la tribuna ONU, Iohannis îi linişteşte pe români: nu vom suferi de frig şi vom avea ce mânca la iarnă

Urmează o iarnă grea, cu creşteri mari la energie, dar şi la alimente. Preşedintele Klaus Iohannis spune însă că românii nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece nu este luată în calcul raţionalizarea alimentelor. În acelaşi timp, şeful statului promite că românii nu vor sta în frig şi nici nu li se va stinge lumina.

de Redactia Observator

la 21.09.2022, 08:36

Vezi și

Aflat la Adunarea ONU de la New York, preşedintele Klaus Iohannis le-a promis românilor că nu vor suferi de foame în această iarnă, chiar dacă preţurile vor creşte. "Pentru români nu trebuie să apară semne de întrebare, nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele spune că românii trebuie să fie mai chibzuiţi

Şeful statului a avertizat că suntem într-o perioadă în care trebuie evitată risipa de energie, însă dă asigurări că românii nu vor tremura de frig în case şi nu vor fi lăsaţi pe întuneric, cum se tem cei mai mulţi. "Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Totuşi, atrage atenţia preşedintele, românii trebuie să fie mai chibzuiţi.”Cred că a face economie într-o vreme în care criza energetică este evidentă (...) lucrurile sunt destul de simple, Trebuie să evităm să risipim energia. Este un lucru natural, foarte potrivit, bun, etic, corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile fiecare acolo unde putem fiecare, acasă", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. Am putea face aceste economii, spune şeful statului, dacă stingem lumina în camerele nefolosite, dacă scoatem din priză aparatele pe care nu le utilizăm şi dacă micşorăm cu 2-3 grade temperatura din fiecare cameră.

Pe acelaşi subiect

Întrebat cum face el însuşi economie, preşedintele a precizat că locuinţa poate să fie mai rece, dacă nu este nimeni acasă, se poate stinge lumina în încăperile în care nu se stă şi pot fi scoase din priză aparatele care nu se folosesc. ”Nu ne dorim şi nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune, dar este un lucru natural, foarte potrivit, bun, etic, corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile fiecare acolo unde putem”, adăugat preşedintele.  

Iohannis: Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele

Preşedintele Klaus Iohannis a mai  afirmat, marţi seară, la New York că România nu se va confrunta cu o criză a alimentelor, chiar dacă vor exista creşteri de preţuri la unele produse. ”Nu cred că în România vom avea o criză alimentară şi nu cred că undeva în Europa vom avea o criză alimentară. Vom avea, este posibil, din păcate, o creştere la preţurile unor alimente”, a declarat, marţi seară, la New York.  

Potrivit preşedintelui, românii nu trebuie să aibă semne de întrebare în legătură cu disponibilitatea unor alimente. ”Pentru români nu trebuie să apară semne de întrebare, nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raţionaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ţine preţurile la un nivel pe care românii şi-l pot permite”, a mai transmis preşedintele.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » "Să evităm să risipim energia". De la tribuna ONU, Iohannis îi linişteşte pe români: nu vom suferi de frig şi vom avea ce mânca la iarnă