Antena Meniu Search
x

Video Săptămâna decisivă pentru România la Bruxelles: Negocieri cruciale pe reforme în schimbul fondurilor nerambursabile

Săptămâna decisivă pentru România. Trei miniştri sunt la Bruxelles şi negociază reformele pe care ni le cere Comisia Europeană în schimbul fondurilor nerambursabile. Joi va ajunge acolo şi premierul Marcel Ciolacu, care va pune la punct detaliile cu Ursula von der Leyen.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 28.08.2023, 21:18

Vezi și

Sunt întâlniri cruciale, cu un impact pentru toți romanii. Ministrul de Finanțe prezintă pachetul de măsuri care trebuie să acopere gaura din buget.

Săptămâna decisivă pentru România la Bruxelles

Statul vrea să concedieze bugetari, să majoreze taxe, impozite şi are un plan pentru reducerea evaziunii fiscale. Toate acestea ar trebui să ne facă sa ne încadrăm în ținta de deficit bugetar de 4,4%, care este, însă, greu de atins.

Tocmai de aceea premierul va negocia la finalul acestei săptămâni majorarea deficitului bugetar la 5,5% din PIB.  Ministrul Muncii va prezenta comisarilor europeni modificările pensiilor speciale. Mai mult, vrea să obţină eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile. 

Comisia Europeană este dispusă să acorde României aproape un miliard şi jumătate de euro pentru energie verde: instalarea panourilor fotovoltaice și a bateriilor de stocare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri politice » Săptămâna decisivă pentru România la Bruxelles: Negocieri cruciale pe reforme în schimbul fondurilor nerambursabile