Antena Meniu Search
x

Video Secretarul de stat Gelu Puiu a demisionat, în urma anchetei Recorder despre campanii de șantaj la Ministerul Mediului

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că secretarul de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului a demisionat şi că i-a acceptat demisia.

de Redactia Observator

la 20.04.2021, 20:11

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Nici vorbă de criterii profesionale. Ameninţarea şi şantajul sunt metodele prin care directorii de ocoluri silvice erau schimbaţi din funcţie. O nouă anchetă Recorder arată că peste jumătate dintre oamenii în funcţii de conducere din ţară au fost înlocuiţi cu personaje susţinute politic. Secretarul de stat care a mijlocit şi forţat demisiile şi-a dat şi el azi demisia. 

”În primul rând vreau să vă anunţă că domnul secretar de stat Gelu Puiu de la Ministerul Mediului şi-a înaintat demisia, pe care i-am acceptat-o”, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu.

Recorder a difuzat mai multe înregistrări în care Gelu Puiu se lăuda apropiaţilor cum a schimbat peste 20 de şefi de direcţii silvice din toată ţara după ce îi ameninţa cu o serie de controale în urma cărora sigur vor fi descoperite nereguli.

Directorii ocolurilor silvice erau convinşi să îşi dea singuri demisia. Astfel, nu bătea la ochi. În spatele deciziei lor, stătea şantajul la care erau supuşi direct de secretarul de stat în Ministerul Mediului, Gelu Puiu. Lista neagră era pregătită până în cel mai mic detaliu, cu nume, prenume şi număr de telefon. Gelu Puiu îi raporta apoi ministrului Mediului, Costel Alexe.

Gelu Puiu a fost numit secretar de stat responsabil de păduri la finalul anului 2019, imediat după ce Costel Alexe a ajuns ministru al Mediului. A rămas în funcţie şi după plecarea acestuia. 

Confruntat de jurnaliştii Recorder, Gelu Puiu a negat totul. Ulterior, si-a dat demisia din functia de secretar de stat. Premierul Florin Cîţu i-a acceptat azi demisia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Secretarul de stat Gelu Puiu a demisionat, în urma anchetei Recorder despre campanii de șantaj la Ministerul Mediului