Antena Meniu Search
x

Secretarul general al PSD cere alegeri anticipate: "Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor"

Secretarul general al PSD cere "demiterea sau demisia lui Cîțu și alegeri anticipate". Paul Stănescu a declarat, sâmbătă, că președintele Klaus Iohannis are datoria constituțională, morală și legală să scoată România din situația penibilă în care se află întreg Guvernul, după dezvăluirile legate de Florin Cîțu. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.08.2021, 10:05

Secretarul general al PSD cere alegeri anticipate: "Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor" - Hepta

Paul Stănescu a transmis, sâmbătă, că președintele Klaus Iohannis are datoria constituțională, legală și morală să scoată rapid România „din situația penibilă în care se află întreg Guvernul”.

"Să renunțe la dubla măsură! Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menținerea lui Cîțu în funcție este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluții. Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor", spune secretarul general al PSD, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Stănescu, "sub patronajul președintelui, ipocrizia riscă să devină politică de stat".

"Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnați penal, să facă închisoare și să ocupe funcții publice? Unde au ascuns useriștii campania <Fără Penali în funcții publice?> De ce și-au băgat capul în pământ? De ce nu sunt în piață să protesteze? Odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîțu a devenit doar o marionetă. Haosul din coaliție a escaladat. Deciziile se vor lua de acum încolo doar pe bază de șantaj, prin forță, nu pe bază de negociere politică transparentă. Ca România să mai aibă șanse să nu se scufunde și mai rău, guvernarea trebuie să iasă urgent din această stare de ipocrizie și de dublă măsură.

Pe acelaşi subiect

Trebuie resetată de urgență. Cea mai corectă soluție, demiterea sau demisia lui Cîțu și alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze", a afirmat Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD a mai spus că Iohannis a eșuat „cu toți premierii lui, cu toate guvernele sale” și îi cere președintelui ca „măcar acum, în ultimul ceas, după o guvernare eșuată, după ce a pus un penal în fruntea guvernului” să vină cu „o veste fantastică pentru români”, referindu-se la demiterea lui Florin Cîțu.

PSD: Iohannis să spună dacă a știut sau nu de condamnarea penală a lui Cîțu

PSD i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis, prin intermediul unui comunicat de presă, să confirme sau să infirme dacă a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Florin Vasile Cîțu în momentul în care l-a desemnat pentru funcția de prim-ministru al României.

„Această clarificare în fața opiniei publice este absolut necesară având în vedere că președintele Klaus Iohannis a girat personal desemnarea lui Florin Cîțu în funcția de premier, în pofida faptului că partidul care l-a propus a pierdut alegerile de anul trecut. Dacă a știut de această condamnare penală a lui Florin Cîțu, atunci președintele Iohannis are obligația să explice opiniei publice de ce a încălcat principiul asumat personal de a nu desemna în funcția de premier o persoană condamnată penal, <indiferent de la cine vine propunerea>”, se arată în comunicat. 

Social-democrații spun că, în caz contrat, șeful statului trebuie să spună pe cine va trage la răspundere pentru această „breșă majoră de securitate națională”.

„Dacă, dimpotrivă, nu a avut cunoștință de condamnarea penală a lui Cîțu în momentul desemnării, atunci este obligatoriu ca președintele să anunțe public pe cine va trage la răspundere pentru această breșă majoră de securitate națională, care a permis ca o persoană cu o astfel de vulnerabilitate majoră să ajungă în fruntea Guvernului României. Referitor la propaganda susținătorilor lui Cîțu care încearcă din răsputeri să insinueze că ar fi fost doar o simplă amendă de circulație, PSD subliniază că faptele pentru care a fost încarcerat Florin Cîțu sunt infracțiuni care sunt sancționate penal inclusiv de legislația românească. Caracterul penal al sancțiunii decurge chiar din pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o actualul premier al României”, mai susține PSD.

Florin Cîţu: "Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani"

Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu.

Răspunzând unei întrebări, premierul a spus că el a condus maşina după ce a consumat alcool.

”Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, a mai afirmat Cîţu.

Marcel Ciolacu: Cîțu cel cu „ochii injectați și umezi” ar fi trebuit să-și dea deja demisia

După ce a ieşit la iveală că Florin Cîţu a stat două zile în închisoare, în perioada petrecută în SUA, Marcel Ciolacu a început să solicite, pe diferite căi, demisia premierului României. Ieri, într-o postare pe Facebook, liderul PSD l-a ironizat pe premierul Florin Cîțu.

"Adevărul se află întotdeauna! Dar onoarea aparține doar adevăraților bărbați de stat! Cîțu cel cu <ochii injectați și umezi> ar fi trebuit să-și dea deja demisia, iar Iohannis să iasă odată și să-și ceară scuze românilor pentru că a pus un penal inconștient și haotic în fruntea Guvernului României! Clotilde, ai legătura", a transmis pe Facebook Marcel Ciolacu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Secretarul general al PSD cere alegeri anticipate: "Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor"