Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, despre pedeapsa primită în SUA: "Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant cum a apărut informaţia în competiţia internă din PNL"

Florin Cîţu a recunoscut că a fost condamnat la două zile de închisoare în Statele Unite, după ce a condus sub influenţa alcoolului.

de Monica Palade

la 11.08.2021, 16:32

Vezi și

Incidentul ar fi avut loc în urmă cu 21 de ani, în martie 2000, perioadă în care Cîțu era lector la Universitatea din Iowa, stat în care absolvise, în 1996, Grinnell College, specializarea economie/matematică.

Pedeapsa în cazul actualului premier a fost de 2 zile de arest și o amendă de 1000 de dolari, plus 350 de dolari cheltuieli de judecată. Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, decizia este a unui judecător american și Cîțu și-a recunoscut fapta.

Sentinţa primită de Florin Cîţu în Statele Unite ale Americii

Greşeală de acum 20 de ani

Întrebat de reporterului Observator Larisa Bernaschi despre acest episod, Florin Cîţu a răspuns:  „Acum 20 de ani. A fost vorba de conducerea sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie. Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie. Apare acum, în competiţia internă din PNL”, a spus Florin Cîţu. „Eu am condus. A fost o greșeală. Am plătit foarte scump, asta este. A trebuit să îmi vând și mașina atunci și să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani de zile. Nu este un eveniment cu care să te mândrești, dar asta a fost”, a mai spus premierul. 

Amenda primită de Florin Cîţu în Statele Unite ale Americii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Florin Cîţu, despre pedeapsa primită în SUA: "Am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant cum a apărut informaţia în competiţia internă din PNL"