Antena Meniu Search
x

Şedinţă comună a Parlamentului, pe 1 martie, pentru adoptarea unei declaraţii politice de susţinere a independenţei Ucrainei

Parlamentul României se va reuni, marţi, 1 martie, în şedinţă comună, pentru a adoptat o declaraţie politică de susţinere a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei, au decis Birourile reunite ale celor două Camere. Propunerea pentru şedinţa comună a fost făcută de reprezentanţii comisiilor de politică externă din cele oduă Camere.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 18:13

Şedinţă comună a Parlamentului, pe 1 martie, pentru adoptarea unei declaraţii politice de susţinere a independenţei Ucrainei - Hepta

Şedinţa comună va avea loc marţi, 1 martie, la ora 12.00.

În solicitarea către Birourile reunite, comisiile de politică externă afirmă că recent, cele două comisii s-au raliat, inclusiv în baza avizului favorabil al Ministerului Afacerilor Externe, textului declaraţiei politice promovate pe aceeaşi temă de structurile parlamentare de specialitate din Congresul SUA şi respectiv Parlamentul European. 

”Propunem Birourilor Permanente să includă în perioada următoare pe agenda unei reuniuni comune a celor două Camere ale Parlamentului un act distinct privind adoptarea unei declaraţii politice pe linia celor prezentate”, se mai precizează în solicitare. 

Rusia a invadat Ucraina după ce Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste din Donbas

Rusia este acuzată că a încălcat acordul de la Minsk şi dreptul internaţional după ce a recunoscut independenţa autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk. Ministerul român de externe a ridicat nivelul de alertă cu privire la Ucraina la gradul maxim.

Acum, întreaga lume stă în tensiune. Un război în Europa, nu departe de graniţele României, nu mai pare o imposibilitate, după ce trupele Rusiei au intrat în urmă cu câteva ore pe teritoriul Donbas-ului. A urmat un val de sancţiuni. Germania a suspendat autorizaţia gazoductului de 10 miliarde de dolari NordStream2, America a interzis orice formă de comerţ cu regiunile separatiste, iar Uniunea Europeană va înainta un pachet cu sancţiuni economice fără precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Şedinţă comună a Parlamentului, pe 1 martie, pentru adoptarea unei declaraţii politice de susţinere a independenţei Ucrainei