Antena Meniu Search
x

Senatorii mai dau un vot! Graţierea pentru mită şi trafic de influenţă, respinsă în Comisia juridică

Graţierea pedepselor pentru mită şi trafic de influenţă a fost respinsă, joi, în Comisia juridică a Senatului, după ce PNL şi USR au cerut reluarea votului dat miercuri.

Graţierea pedepselor pentru mită şi trafic de influenţă a fost respinsă, joi, în Comisia juridică a Senatului, după ce PNL şi USR au cerut reluarea votului dat miercuri.

Propunerea PNL şi USR de a respinge amendamentele prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi a fost adoptată cu 5 voturi ”pentru” (PNL, USR şi UDMR) şi 4 abţineri (PSD şi ALDE).

”În raport cu împrejurarea că avem totuşi prinse şi neexceptate infracţiunile de corupţie despre care am discutat ieri, în raport şi de declaraţiile făcute de liderii PSD, în speţă de preşedintele partidului şi de premier, membrii comisiei din partea PNL şi USR vă propun să revenim asupra votului de ieri în ceea ce priveşte infracţiunile de corupţie, să le includem în categoria excepţiei de la graţiere. Argumentele ţin de soluţia diferită faţă de infracţiunile din Legea 78/2000 şi de declaraţiile publice ale PSD, sens în care noi credem că, pe de o parte, lucrurile trebuie reglementate în mod uniform, iar pe de altă parte este foarte bine ca să avem o poziţie clară şi unitară a PSD în legătură cu infracţiunile de corupţie, pentru că dacă parlamentarii PSD sunt de acord respectăm acest lucru, însă în raport cu declaraţiile liderului PSD credem că e binevenită această propunere a noastră”, a declarat senatorul PNL Daniel Fenechiu.

Reprezentantul USR în Comisia juridică a Senatului a susţinut propunerea liberalilor.

”Grupul USR consideră că aceste fapte trebuie exceptate de la aplicarea legii graţierii. Sunt fapte care produc consecinţe deosebit de grave şi iremediabile. Vreau să vă reamintesc că fapte de corupţie au lăsat să se întâmple o tragedie, Colectiv, fapte de corupţie fac ca pe spaţiile verzi din Bucureşti să fie ridicate blocuri şi construcţii care nu mai pot fi demolate, care ne afectează viaţa”, a spus şi senatorul USR George Dircă.

”Eu nu am înţeles ce căutau argumentele legate de declaraţiile liderilor PSD. Dacă ar fi să luăm aşa, ar însemna să v-aş solicita să vă manifestaţi consecvent cu poziţia doamnei Turcan, care spunea că PNL luptă împotriva Justiţiei. Dar astea fac parte din folclorul specific declaraţiilor de presă”, a replicat ironic preşedintele Comisiei juridice, social-democratul Şerban Nicolae.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Senatorii mai dau un vot! Graţierea pentru mită şi trafic de influenţă, respinsă în Comisia juridică