Antena Meniu Search
x

Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, înlocuiți de lideri PSD din Olt şi Constanţa, dar şi cu un fost ministru

Scandalul din PSD s-a încheiat, pentru moment, cu trei demisii şi trei propuneri de miniştri. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au părăsit Executivul.

Vezi și

Scandalul din PSD s-a încheiat, pentru moment, cu trei demisii şi trei propuneri de noi miniştri. Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au părăsit Executivul, după o şedinţă maraton până la miezul nopţii. Le iau locurile doi lideri PSD din Olt şi Constanţa, dar şi un fost ministru.

Noaptea care a trecut pare să fi fost un sfetnic bun pentru PSD. Astăzi, s-a căzut la pace.

Dupa doua ore de discutii au fost decise numele cu care vor merge la Cotroceni. Paul Stanescu, Felix Stroe si Marius Nica sunt cei care vor lua locul ministrilor demisionari.

Paul Stănescu a condus judeţul OLT timp de 8 ani, iar din 2016 e senator. Vine în locul lui Sevil Shhaideh, care are calitatea de suspect în dosarul "Belina", privind transferul Brațului Pavel și al Insulei Belina din proprietatea statului în cea a Consiliului Județean Teleorman și, de acolo, la o firmă privată.

Zecile de miliarde de la Dezvoltare ajung, astfel, pe mâna unuia dintre cei mai influenţi apropiaţi ai lui Dragnea.

LIVIU DRAGNEA, preşedinte PSD:

Pentru ministerul Transporturilor, domnul Felix Stroe, care e presedinte PSD Constanta și director RAJA.

Aşa ajunge organizaţia PSD Constanţa  să rămână cu TREI miniştri în guvern. Numele lui Felix Stroe apare în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu. În 2010, a fost audiat la DNA, iar 5 ani mai târziu a fost declarat incompatibil de ANI.

În presa locală, s-a vehiculat că Felix Stroe a fost ofițer de contrainformații, însă el neagă acest lucru.

În comuna Cumpăna, din Constanţa, o stradă chiar îi poartă numele, doar că nu-i face şi cinste.

La ministerul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a fost înlocuită de fostul ei consilier, Marius Nica. Fost ofiţer în Ministerul Apărării, Nica a mai condus Fondurile Europene în 2015, în Cabinetul Ponta.

Şi, ca să fie şi mai convingători că au îngropat securea războiului, Dragnea şi Tudose au încercat să facă şi glume... după şedinţă.

Mihai Tudose l-ar fi vrut în guvern chiar şi pe fostul şef de la Palatul Victoria, Sorin Grindeanu.

Singurul ministru cu probleme penale scăpat, deocamdată, de remaniere este Viorel Ilie, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

ALDE a făcut scut în jurul lui şi a ameninţat cu ieşirea de la guvernare, dacă va fi schimbat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc, înlocuiți de lideri PSD din Olt şi Constanţa, dar şi cu un fost ministru