Antena Meniu Search
x

"Singura cale navigabilă este canalul Sulina". Răspunsul lui Grindeanu, după ce Ucraina a cerut includerea canalului Bâstroe în reţeaua TEN-T

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a răspuns solicitării Ucrainei, care a cerut Comisiei Europene includerea canalului Chilia – Bâstroe în coridorul de transport european, că singura cale navigabilă este canalul Sulina.    

de Redactia Observator

la 06.03.2023, 10:33

"Singura cale navigabilă este canalul Sulina". Răspunsul lui Grindeanu, după ce Ucraina a cerut includerea canalului Bâstroe în reţeaua TEN-T
"Singura cale navigabilă este canalul Sulina". Răspunsul lui Grindeanu, după ce Ucraina a cerut includerea canalului Bâstroe în reţeaua TEN-T

Sorin Grindeanu a fost întrebat, dumincă, la un post de televiziune, cum a fundamentat Ucraina solicitarea către Comisia Europeană de includere a canalului Chilia – Bâstroe în coridorul european de transport.

„Noi am transmis punctul nostru de vedere că singura cale navigabilă este canalul Sulina. Punct”, a răspuns ministrul Transporturilor.

El a explicat şi de ce nu a apelat la Comisia Dunării în chestiunea Bâstroe. „Am mai văzut că a apărut o idee cum e bine să apelăm la Comisia Dunării care e la Budapesta. M-am ferit să fac acest lucru. Din Comisia Dunării face parte şi Rusia”, a afirmat Grindeanu.

Comisia Europeană cere României și Ucrainei clarificări în scandalul Bâstroe

La începutul lunii martie, Comisia Europeană a solicitat atât autorităților din România şi din Ucraina informații suplimentare privind situația actuală și „orice lucrări” pe canalul Bâstroe. Reprezentanții Executivului comunitar au transmis că nu au primit „niciun document oficial de la niciuna dintre părți”, potrivit Euronews.

Astăzi, reprezentanţii Comisiei Europene ajung în România pentru a facilita dialogul legat de lucrările de dragare din Canalul Bâstroe. Ulterior va avea loc o discuţie finală între partea română şi cea ucraineană. Măsurătorile vor fi făcute de specialişti români, alături de cei ucraineni, dar şi de experţi independenţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » "Singura cale navigabilă este canalul Sulina". Răspunsul lui Grindeanu, după ce Ucraina a cerut includerea canalului Bâstroe în reţeaua TEN-T