Meniu
Search
x

Sorin Cîmpeanu ameninţă directorii cu cercetarea disciplinară, dacă nu permit accesul rudelor în şcoli. „Este o dispoziție de ministru, nu o rugăminte”

Directorii care nu vor permite luni accesul rudelor la festivitățile de deschidere a noului an școlar vor fi cercetați disciplinar, anunță ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: „este o dispoziție de ministru, nu o rugăminte”.

De Redactia Observator la 04.09.2022, 21:55

„Încă de vineri am precizat foarte clar: în tot sistemul național de învățământ este o dispoziție de ministru. Nu este o rugăminte, este o dispoziție. Acei directori care își vor permite să nu respecte o dispoziție de ministru vor intra automat în cercetare disciplinară”, a spus Cîmpeanu la Antena 3, ca răspuns la sesizarea unei mămici căreia i s-a interzis accesul în grădiniță, cu copilul, scrie Mediafax.

Potrivit ministrului, luni, aproape 3 milioane de copii vor intra în grădinițe și școală după 2 ani de restricții, iar bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și de bunici: „acest lucru l-am stabilit după discuții profesioniste cu Ministerul Sănătății, deci este dacă vreți o decizie comună a Ministerului Educației și a Ministerului Sănătății. Am convingerea că toți directorii înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor încă din prima zi de școală. Drept urmare, am luat legătura personal cu inspectorul școlar general de Alba, inspectorul școlar general de București și cu alți inspectori școlari generali. Voi retransmite această dispoziție cât se poate de clară, astfel încât să nu fie niciun director în cele 17.872 de școli și grădinițe care să aibă probleme de înțelegere cu claritatea acestei dispoziții care deschide școala către comunitate”.

Sorin Cîmpeanu, mesaj pentru începutul de an şcolar

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le urează succes tuturor elevilor în noul an şcolar, care începe luni, iar cadrelor didactice le transmite că prin proiectele noilor legi în domeniu vor redobândi "locul pe care îl merită în societate".

Pe acelaşi subiect

"Întoarcerea la şcoală după vacanţa de vară este un moment de emoţie pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar şi pentru părinţii şi bunicii acestora. Mâine, toţi părinţii şi bunicii care vor dori să fie alături de copii şi să-i însoţească la grădiniţă sau la şcoală o vor putea face! Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce şi noi provocări educaţionale. Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin şcoală veţi fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi şi vă asigurăm că vă vom susţine mereu şi vom căuta cele mai bune soluţii pentru a vă ajuta! Succes în noul an şcolar!", a scris ministrul Educaţiei duminică într-o postare pe Facebook, scrie Agerpres.

El le transmite profesorilor, educatorilor şi învăţătorilor că sunt cei care pot face şcoala mai bună.

"Vom lucra împreună pentru binele generaţiei de mâine. Apreciez eforturile făcute şi vă felicit pentru că, zilnic, sunteţi şi continuaţi să fiţi un model şi o sursă de inspiraţie pentru copii şi pentru noi toţi. Ne-am asumat o responsabilitate uriaşă, aceea de a forma tinerii şi ştiu că împreună vom reuşi. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reaşezăm la locul cuvenit sintagma "Ai carte, ai parte!". Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile şi competenţele acumulate pe parcursul anilor de şcoală vor conta cu adevărat. Să nu uitaţi că influenţa profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor! Vă mulţumesc pentru devotamentul dumneavoastră!", a subliniat Cîmpeanu.

Ministrul se adresează şi părinţilor şi bunicilor, pe care îi îndeamnă să fie alături de profesorii care îi îndrumă pe copii pe întreg traseul educaţional.

"Fiţi vocea care transmite încrederea şi optimismul de care copiii şi nepoţii dumneavoastră au nevoie! Continuaţi să credeţi în şcoala românească şi vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor. Schimbăm pentru ca şcoala să devină un mediu prietenos pentru toţi! Facem eforturi ca în toate şcolile şi grădiniţele să existe condiţii bune pentru învăţare, pentru ca fiecare copil al acestei ţări să aibă acces la o educaţie de calitate. În acelaşi timp, vă asigur că suntem responsabili şi determinaţi să luăm cele mai bune măsuri pentru ca şcoala cu prezenţă fizică să se desfăşoare în siguranţă", a mai scris Cîmpeanu în postare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » Sorin Cîmpeanu ameninţă directorii cu cercetarea disciplinară, dacă nu permit accesul rudelor în şcoli. „Este o dispoziție de ministru, nu o rugăminte”