Antena Meniu Search
x

Sorin Grindeanu ar asigura interimatul la Agricultură, după demisia lui Adrian Chesnoiu

Interimatul la Ministerul Agriculturii ar putea fi asigurat, în urma demisiei lui Adrian Chesnoiu, de către ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, afirmă surse social-democrate.

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 12:19

Sorin Grindeanu ar asigura interimatul la Agricultură, după demisia lui Adrian Chesnoiu
Sorin Grindeanu ar asigura interimatul la Agricultură, după demisia lui Adrian Chesnoiu - Hepta

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu ar putea fi desemnat să preia  ca interimar postul de ministru al Agriculturii, au declarat sursele citate. O decizie ar urma să fie luată luni de conducerea social-democrată. Postul de ministru al Agriculturii a rămas vacant ca urmare a demisiei lui Adrian Chesnoiu, aflat în vizorul DNA pentru că ar fi intervenit într-un concurs de angajare.

Fapta pentru care Adrian Chesnoiu este acuzat de abuz în serviciu

Conform DNA, „în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene”.

Adrian Chesnoiu a anunţat joi că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD. „Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el. 

Pe acelaşi subiect

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că apreciază gestul de demnitate politică făcut de Adrian Chesnoiu, iar performanţele profesionale ale acestuia, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială.

Adrian Chesnoiu demisionează, anunţă PSD

"​Cu privire la comunicarea Direcției Naționale Anticorupție prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare pentru ministrul Adrian Chesnoiu, facem următoarele precizări:

​Așa cum a anunțat deja, ministrul Adrian Chesnoiu dorește ca instituțiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită „tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare”.

​De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcția de ministru și de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

​PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

​PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale.", este comunicatul PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Sorin Grindeanu ar asigura interimatul la Agricultură, după demisia lui Adrian Chesnoiu