Antena Meniu Search
x

Video Topul românilor găsiţi de ANAF cu venituri nedeclarate. Sume uriaşe: un bărbat din Iaşi câştigase de fapt cu 12 milioane de lei mai mult

Fiscul a luat la bani mărunţi sute de români şi a descoperit destul de repede că unii contribuabili au câştigat şi de 100 de ori mai mult decât au declarat oficial. Motiv pentru care inspectorii antifraudă au trimis somaţii de plată. Cea mai mare dintre ele se ridică la 3,5 milioane de lei. Nici politicienii nu au scăpat de sancţiuni. Senatoarea Diana Şoşoacă este şi ea datoare către bugetul de stat şi a fost executată silit.

Lucia Cujbă
de Lucia Cujbă

la 08.08.2022, 21:28

Vezi și

Diana Şoşoacă a fost singurul nume pronunţat de preşedintele ANAF

Lucian Heiuş, preşedintele ANAF: “Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi din păcate are un comportament ca orice alt rău platnic. A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început executare silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către care Senatul României prin care i se reţină o treime din indemnizaţia de senator.”

Diana Şoşoacă, senator: “Este inadmisibil ca un director general al ANAF să cunoască personal un singur caz al unui cetățean român, făcând abstracție de funcția mea de demnitate publică de senator, eu sunt un cetățean român. Cele mai multe datorii ale mele sunt ca urmare a amenzilor pe care eu le-am avut în timp de pandemie. Amenzile mele au fost în cuantum de aproximativ 30.000 de euro. Acele amenzi au fost declarate de Curtea Constituțională a României pe data de 15 februarie 2022 prin decizia 50 ca fiind neconstituționale.”

Diana Şoşoacă a contestat în instanţă executarea silită

Pe acelaşi subiect

Procesul este pe rol la Judecătoria Sectorului 2, iar următorul termen este pe 26 septembrie.

Diana Şoşoacă, senator: “Ar fi trebuit să spună că suntem în judecată și până când nu va stabili instanța, dânsul nu se poate pronunța, însă s-a pronunțat pentru că acesta este // ordinul care vine de sus.”

Lucian Heiuş, preşedintele ANAF: “În loc să-şi achite obligaţiile pe care le are, găseşte sau inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori.”

Diana Şoşoacă, senator: “Ei au retras din conturile mele suma de 30.000 de euro. Eu împrumutasem deja suma de 30.000 de euro și o pusesem în cont pentru că știam că vor încălca flagrant dispozițiile constituționale și dispozițiile tuturor legilor din România pentru a-mi apăra casa și terenurile pe care le am.”

Declaraţie de avere - Diana Şoşoacă, senator

Potrivit ultimei declaraţii de avere, senatoarea deţine trei terenuri intravilane şi unul agricol, două apartamente, o casă de vacanţă, un autoturism şi obiecte de artă. În afara indemnizaţiei, a mai obţinut venituri din cabinetul de avocatură: aproape 200.000 lei în 2020. Datoriile Dianei Şoşoacă sunt însă mici în comparaţie cu sumele câştigate dar nedeclarate de alţi contribuabili.

Un ieşean a declarat venituri cu 11,7 milioane de lei mai mici decât cele reale, spun inspectorii ANAF. În top mai găsim un bucureştean şi un buzoian, ambii cu diferenţe de peste 3 milioane de lei între veniturile declarate şi cele calculate de fisc.

Lucian Heiuş, preşedintele ANAF: “În luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei diferenţe între veniturile declarate şi veniturile estimate de noi.”

ANAF îi ia în vizor şi pe influencerii români

Toţi cei aflaţi în această situaţie vor fi nevoiţi să plătească impozit pe diferenţele de venit. În total, creanțele impuse în urma verificării unui prim lot de 211 persoane se ridică la 5,9 milioane de lei.

Şeful ANAF a declarat că inspectorii îi verifică în acest moment şi pe influencerii care câştigă bani frumoşi pe reţelele de socializare. Antifrauda vrea să afle dacă şi-au declarat sau nu toate sumele obţinute pe Instagram, Facebook sau TikTok.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Topul românilor găsiţi de ANAF cu venituri nedeclarate. Sume uriaşe: un bărbat din Iaşi câştigase de fapt cu 12 milioane de lei mai mult