Antena Meniu Search
x

Video Ce a discutat Iohannis la Iniţiativa celor Trei Mări: cum să fie transportate rapid trupe şi echipamente militare. Europa se pregăteşte de un posibil război cu Rusia

Tot mai multe state europene se pregătesc pentru un posibil război cu Rusia. Preşedintele francez a pus piatra de temelie la o viitoare fabrică de artilerie, iar 52% dintre nemţi s-au declarat de acord cu reintroducerea serviciul militar obligatoriu. Preşedintele Iohannis a discutat cu liderii din Iniţiativa celor Trei Mări noi proiecte de transport care să lege statele membre pentru a transfera mai rapid trupe şi echipamente militare.

de Redactia Observator

la 11.04.2024, 21:28

Vezi și

Uzina, a cărei construcţie a început azi la Bergerac, în sud-vestul Franţei, va produce pulbere pentru obuze. Producţia ar urma să îmceapă la anul. Emmanuel Macron a ţinut în mod special să fie prezent la inaugurarea şantierului. "Lumea s-a schimbat tot mai mult în ultimii doi ani. Ne-aţi auzit vorbind tot mai des de economia de război. Sunt convins că aceasta este realitatea geopolitică în care vom trăi pentru mult timp", a declarat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Ameninţarea rusă nu sperie însă doar Uniunea Europeană

Peste graniţă, în Germania, reforma armatei a fost anunţată încă de săptămâna trecută. Oficialii de la Berlin iau în calcul acum şi reintroducerea serviciului militar obligatoriu, eliminat din 2011. Cel mai recent sondaj arată că peste jumătate dintre nemţi sunt de acord cu asta. Majoritatea celor care se opun sunt tineri cu vârste până în 30 de ani. Azi, la Vilnus, s-au făcut tot pregătiri de război, de această dată la nivel european.13 state europene s-au întâlnit în cadru Iniţiativei Celor Trei Mări. Klaus Iohannis spune că au decis ca întregul Flanc Estic să fie conectat pentru a permite transportul mai rapid de echipamente sau trupe în caz se conflict.

"Această iniţiativă a fost gândită pentru îmbunătăţirea infrastructurii pe axa nord sud în partea noastră a Europei. Înseamnă drum, înseamnă cale ferată, conectivitate pe gaz, eletricitate. Aş sublinia două proiecte care nouă ni se par deosebit de importante, am reiterat importanţa lor. Conectarea întregului flanc estic atât pe drum cât şi pe cale ferată, proiecte care leagă Marea Neagră de Baltică, pentru noi au o importanţă deosebită", a declarat Klaus Iohannis. Ameninţarea rusă nu sperie însă doar Uniunea Europeană. Elveţia, ţară vestită pentru neutralitate, s-a alăturat iniţiativei de apărare antiaeriană Sky Shield. Obiectivul acesteia este construirea unui sistem de apărare antirachetă în toată Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Ce a discutat Iohannis la Iniţiativa celor Trei Mări: cum să fie transportate rapid trupe şi echipamente militare. Europa se pregăteşte de un posibil război cu Rusia