Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Consultările preşedintelui cu liderii coaliţiei s-au încheiat. Se reiau negocierile cu sindicaliştii din Educaţie: Noua ofertă pusă pe masă

Klaus Iohannis s-a întâlnit la Palatul Cotroceni cu liderii coaliţiei, pentru discuţii privind greva generală din Educaţie. La discuţii au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Întâlnirea a durat aproximativ o oră iar liderii coaliţiei au plecat la Palatul Victoria pentru a se întâlni cu reprezentanţii sindicatelor. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă urmează să prezinte sindicatelor oferta din acordul discutat cu şeful statului.

de Redactia Observator

la 31.05.2023 , 13:22

Întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, a durat o oră. Liderii coaliţiei urmează să le prezinte sindicatelor oferta din acordul discutat cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Oferta coaliţiei pentru sindicatele din educaţie cuprinde, potrivit unor surse politice, o majorare salarială de 25-30%, începând cu 2023, în raport cu salariul minim, iar restul majorării, până la 60%, eşalonat in următorii doi ani. 

Potrivit imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială, la întâlnirea de la Palatul Cotroceni participă doar doi lideri ai coaliţiei, liderul PNL Nicolae Ciucă şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, precum şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca. 

Vezi și

Din partea Administraţiai Prezidenţiale participă Daniela Bârsan, consilier la Departamentul de Comunicare Publică. Liderul UDMR Kelemen Hunor nu este prezent la întâlnire, acesta fiind plecat în Cluj-Napoca. 

Pe acelaşi subiect

Sindicaliştii nu dau înapoi

Liderii sindicali au avut marţi întâlniri şi la Palatul Victoria, şi la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Iohannis, declarându-se nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor. Anunţul sindicaliştilor la finalul  întâlnirilor a fost acela că greva angajaţilor din Educaţie continuă.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi, după discuţiile cu sindicatele din educaţie şi în urma amplului protest de la Palatul Cotroceni al angajaţilor din sistemul de învăţământ, că rezolvarea blocajului din educaţie şi finalizarea grevei sunt cruciale şi că sunt prioritare încheierea mediilor şi organizarea examenelor naţionale. Şeful statului  a anunţat că garantează încheierea unui acord politic privind revendicările salariale ale celor din educaţie.

Iohannis a îndemnat toate părţile angajate în dialogul instituţional să dea dovadă de responsabilitate şi flexibilitate în procesul de negociere şi să înţeleagă că soluţiile viabile necesită un echilibru între resursele disponibile şi solicitările profesorilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Stiri politice » Consultările preşedintelui cu liderii coaliţiei s-au încheiat. Se reiau negocierile cu sindicaliştii din Educaţie: Noua ofertă pusă pe masă