Antena Meniu Search
x

Surse: Liderii coaliției au stabilit pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei. Propunerea a fost făcută de ministrul Justiției

Liderii coaliției au stabilit pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei, potrivit surse Observator. Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au transmis încă de săptămâna trecută că susțin în Camera Deputaților propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

de Larisa Bernaschi

la 04.04.2023, 14:52

Surse: Liderii coaliției au stabilit pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei - Hepta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma, despre pragul la abuzul în serviciu, marți dimineață, că sprijină propunerea venită de la specialiștii din Ministerul Justiției: Cătălin Predoiu, „fiind ministrul Justiției, să explice de ce a venit cu propunerea de 9.000 de lei și cum este abordarea”.

9.000 de lei pragul pentru abuz în serviciu

„Atât eu, cât şi domnul prim ministru Nicolae Ciucă am spus că sprijinim propunerea venită de la Ministerul Justiţiei, care e o propunere venită de la specialiştii din justiţie. Dacă s-a schimbat ceva, eu nu am nicio problemă, putem să propunem şi un euro. Nu asta este important”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

El a mai susţinut că a discutat despre prag doar cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, nu și cu alți lideri liberali. "Am vorbit cu președintele PNL și amândoi am decis că susținem propunerea ministrului Justiției. Eu cu domnul Nicolae Ciucă nu am vorbit despre o sumă, am vorbit despre o propunere a Ministerului Justiției. Nu mă întrebați pe mine ce s-a schimbat. Eu v-am spus ce am susținut public. Colegii au fost informați de către domnul Predoiu, și domnul Predoiu, normal, fiind ministrul Justiției, să explice de ce a venit cu propunerea de 9.000 de lei și cum este abordarea. Susțin varianta specialiștilor, nu a Ministerului Justiției", a mai spus Ciolacu.

Ministerul Justiției a anunțat miercuri că va susține adoptarea în Camera Deputaților a unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, echivalentul a trei salarii minime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Surse: Liderii coaliției au stabilit pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei. Propunerea a fost făcută de ministrul Justiției