Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video SURSE: Marcel Ciolacu vrea să rămână premier şi președinte de partid dacă pierde alegerile prezidenţiale, însă liderii PSD au alte planuri

Marcel Ciolacu intră în lupta pentru Cotroceni. Astăzi a filmat videoclipul de campanie şi i-a anunțat pe liderii PSD că este gata să candideze. Ca să ajungă preşedintele României, ar trebui să rupă un șir ca un blestem care datează de 24 de ani, de la victoria lui Ion Iliescu în finala cu Vadim Tudor. Altfel riscă totul. Tradiţia PSD din ultimele două decenii arată că liderii care au pierdut alegerile au pierdut, mai devreme sau mai târziu, și şefia partidului. 

de Marius Gîrlaşiu

la 20.08.2024 , 20:58

"Am decis să îmi depun candidatura la preşedinţia României. Am luat această decizie după ce m-am consultat cu românii, cu familia mea și colegii mei din partid", a declarat Marcel Ciolacu.

După ce s-a rugat de Sfânta Maria la mănăstirea Văratec, Marcel Ciolacu a hotărât să respecte tradiţia partidului şi să intre în cursa prezidentială.

"Țara are nevoie de un președinte căruia îi pasă de toți românii. Nu m-am dat niciodată înapoi de la lucrurile grele. Sunt pregătit să îmi asum acum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor. Am credință că pot contribui la viitorul țării mele", a spus Ciolacu.

Vezi și

Ion Iliescu este ultimul lider PSD care a câștigat alegerile prezidențiale

Pe acelaşi subiect

Se întâmpla asta în urmă cu 24 de ani, la alegerile prezidențiale din anul 2000, atunci când Ion Iliescu l-a învins în finală pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor. De atunci și până acum, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta și Viorica Dăncilă au pierdut, rând pe rând, cursa pentru Palatul Cotroceni.

În 2000, când PSD câştiga ultima oară un scrutin pentru Cotroceni, Marcel Ciolacu abia începea cariera politică - era consilier local la Buzău. Astăzi, 24 de ani mai târziu, a filmat videoclipul de campanie la sediul central. Mai multi membri din organizaţia de tineret au fost chemaţi ca figuranţi. Marcel Ciolacu și-a lansat site-ul de campanie şi i-a îndemnat pe români să îi trimită idei și propuneri pentru programul lui politic.

"La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu planul meu pentru România și le voi cere colegilor mei sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale", a declarat liderul PSD.

Învins de Klaus Iohannis în 2014, Victor Ponta crede că aparatul de partid îl va propulsa pe Marcel Ciolacu în finala prezidențială.

"În turul doi intră 100%, candidații PSD oricum intră în turul doi. Sper că de dată asta să câştige. 

Marcel Ciolacu este de 10 ori mai bun decât Nicolae Ciucă, dar în România nu a contat asta. Și Năstase a fost mai bun decât Băsescu, și Geoană era mai bun decât Băsescu. Îmi scuzați lipsa de modestie, și eu eram mai bun decât Iohannis", a declarat Victor Ponta. 

Mircea Geoană este sigur că PSD va pierde, încă o dată, finala prezidenţială

"Eu unul cred că anul independenților în România va culmina la prezidențiale cu un președinte independent pt prima dată în 35 de ani", a spus Mircea Geoană.

Surse politice spun că Marcel Ciolacu vrea să rămână premier si preşedinte PSD chiar dacă pierde alegerile din decembrie. Liderii cu influență din PSD au planuri diferite. 

"Când intra in cursă, sigur îşi asumă toate riscurile, nu? Când a intrat în cursa prezidentială îşi asumă toate riscurile", a spus Paul Stănescu, secretar general PSD.

"În PSD de obicei cine te îndeamnă cel mai tare, te îndeamnă ca să eliberezi locul, nu neapărat că îi e drag de tine", a punctat Victor Ponta.

Marcel Ciolacu va fi primi sâmbătă votul Congresului PSD si va deveni oficial candidatul partidului în lupta pentru Palatul Cotroceni. 

Marius Gîrlaşiu Like

Jurnalism înseamnă să publici tot ceea ce alții - de regulă liderii politici - nu vor să fie publicat. Orice altceva înseamnă doar Relații Publice. Nu am spus-o eu, a spus-o marele scriitor britanic George Orwell.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Ştiri politice » SURSE: Marcel Ciolacu vrea să rămână premier şi președinte de partid dacă pierde alegerile prezidenţiale, însă liderii PSD au alte planuri