Antena Meniu Search
x

Video SURSE: PNL, gata să treacă în opoziţie pentru a da viitorul preşedinte. Planurile partidelor înainte de alegeri

În toiul negocierilor PSD şi PNL pentru candidatura la Cotroceni, Marcel Ciolacu a luat o pauză. S-a dus la Munchen, unde a jucat România cu Ucraina, şi a făcut baie de mulţime cu fanii tricolorilor. Şi Opoziţia ţese, însă, strategii. Surpriza ar putea veni de la USR: Elena Lasconi, aspirantă la preşedinţia României.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 20:00

Marcel Ciolacu a scăpat de presiunea unor lideri influenţi din PSD care îl împing să candideze la prezidenţiale, un teren pe care se simte nesigur. A evadat la Munchen, înaintea meciului nationalei. A baut bere la terase si s-a fotografiat cu fanii României. Înainte să plece, însă, în Germania, a făcut un anunţ intern în partid: nu va candida la prezidentiale dacă alegerile vor fi organizate în decembrie, cum vrea PNL. "Cred ca are o strategie si isi doreste sa nu para ca ar vrea prea tare sa devina presedinte al Romaniei. El va candida aproape sigur. Marcel Ciolacu va fi in cele din urma candidatul PSD", a declarat Valeriu Turcan, analist politic.

PNL ar putea să iasă de la guvernare şi să înceapă campania electorală din opoziţie

Între timp, la Bucureşti, o parte dintre liderii PNL si-ar dori susţinerea PSD-ului pentru candidatul la Cotroceni Nicolae Ciucă. La schimb, i-ar oferi functia de premier lui Marcel Ciolacu şi postul de comisar european din partea României. Oficial, însă, cele două partide au decis să meargă pe căi separate. "Partidul National Liberal va avea propriul candidat. Nu am discutat cu domnul Ciolacu pentru un tandem pentru ca fiecare partid isi doreste propriul candidat", a declarat Nicolae Ciucă, preşedinte PNL. Surse Observator spun, însă, că în PNL există şi altă strategie care să îi netezească drumul lui Ciucă spre Cotroceni. Să iasă de la guvernare şi să înceapă campania electorală din opoziţie.

Vezi și

"Sunt opinii si opinii. Dincolo de miza alegerilor prezidentiale avem nevoie sa guvernam tara, avem nevoie de stabilitate", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Partidele din Opozitie caută si ele un candidat care să aibă sanse în lupta pentru Palatul Cotroceni. Elena Lasconi, realeasă primar la Câmpulung Muscel cu aproape 70% din voturi, s-a înscris oficial în cursa pentru şefia USR şi e gata să candideze şi la preşedinţia României. Primul nume avansat, Dominic Fritz, primarul Timisoarei, a preferat să nu se implice în niciuna dintre confruntări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri politice » SURSE: PNL, gata să treacă în opoziţie pentru a da viitorul preşedinte. Planurile partidelor înainte de alegeri