Antena Meniu Search
x

Video Surse: Rotativa guvernamentală va avea loc până la începutul lunii iunie. PNL şi PSD continuă negocierile pentru lista ministerelor

Se pregăteşte rotativa guvernamentală. Surse din PNL spun că schimbarea Guvernului va avea loc undeva la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie. 

de Redactia Observator

la 13.04.2023, 10:47

Vezi și

Protocolul semnat de PNL, PSD şi UDMR în noiembrie 2021 prevede că mandatul de premier al lui Nicolae Ciucă se încheie pe data de 23 mai 2023, după care e numit un prim ministru din partea PSD, până la alegerile generale din 2024.

Până atunci însă, pe parcursul lunii mai vor fi evaluări în toate ministerele şi agenţiile. Se va stabili apoi care sunt portofoliile afectate de schimbări. Negocierile în privinţa miniştrilor sunt şi ele în plină desfăşurare. Surse politice spun că s-ar putea reduce numărul secretarilor de stat după schimbarea Guvernului. 

Evaluarea şefilor de agenţii, secretari de stat şi miniştri

Liberalii se vor reuni în jurul datei de 10 mai într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional pentru o evaluare a şefilor de agenţii, secretari de stat şi miniştri şi pentru a lua un mandat cu care va merge în coaliţie pentru rotativa guvernamentală.

Liberalii speră ca rotaţia premierilor să se finalizeze până la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie. În prezent, mandatul liberalilor este de păstrare a protocolului semnat la constituirea coaliţiei însă există flexibilitate şi pentru o negociere privind ministerele.

De asemenea, la rotaţie este posibil ca numărul de ministere să se diminueze. În cazul în care protocolul de guvernare se schimbă, ar putea intra în discuţii şi cei de la UDMR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Surse: Rotativa guvernamentală va avea loc până la începutul lunii iunie. PNL şi PSD continuă negocierile pentru lista ministerelor