Antena Meniu Search
x

Rotaţia premierilor între PNL şi PSD, amânată până la toamnă? Reacţia pesediştilor

Telenovela rotativei guvermantală continuă. După ce au apărut în spaţiul public zvonuri despre amânarea rotaţiei premierilor pentru la toamnă: purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Ştefan Radu Oprea a declarat că luni, la şedinţa conducerii partidului, nu au fost discuţii în acest sens. Marcel Ciolacu a declarat ieri că rotativa guvernamentală va fi realizată până la 1 iunie. Liderul PSD anunţă că, în maxim o lună, social-democraţii vor veni cu propuneri privind un nou program de guvernare

de Redactia Observator

la 13.02.2023, 13:51

Rotaţia premierilor între PNL şi PSD, amânată până la toamnă? Reacţia pesediştilor
Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru / Hepta

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că în şedinţa de luni a conducerii social-democraţilor nu s-a discutat despre amânarea rotativei premierilor până în toamnă, în cazul în care situaţia din Ucraina intră într-o fază mai dură decât cea de până acum.

Oprea a fost întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD dacă rotaţia premierilor ar putea fi amânată până la toamnă în cazul în care războiul din Ucraina va intra într-o fază mai dură decât cea de până acum.

"Nu am avut o astfel de discuţie astăzi. Din contră, aş putea să spun. Toată concentrarea noastră, a miniştrilor PSD, va fi pe rezolvarea acestor probleme ale cetăţenilor României, în perioada imediat următoare, nicidecum despre ceea ce se va întâmpla în mai, conform protocolului. Nu am avut o astfel de discuţie. Cred că a rezolva problema creşterii preţurilor la alimente, a încerca să venim cu o măsură consolidată, aşa cum am reuşit la energie, este unul dintre lucrurile pe care putem să le facem acum pentru toţi cetăţenii României", a spus Oprea după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Marcel Ciolacu susţine că, până la 1 iunie, va fi realizată rotativa guvernamentală

Pe acelaşi subiect

Liderul PSD Marcel Ciolacu susţine că, până la 1 iunie, va fi realizată rotativa guvernamentală şi vor fi aleşi noii preşedinţi al Senatului şi ai Camerei Deputaţilor. El a adăugat că, în maxim o lună, social-democraţii vor veni cu propuneri cu privire la un nou program de guvernare, după ce va fi făcută o analiză ce a fost îndeplinit şi ce nu în program.

"Nu am zis o zi - 25 mai (privind rotaţia premierilor - n.r.). Este posibil poate şi mai devreme şi mai târziu în funcţie de a nu deranja totuşi funcţionarea atât a Guvernului, cât şi a Parlamentului. Vom alege şi la Senat şi la Camera Deputaţilor pentru preşedintele Senatului şi preşedintele Camerei, cât şi alegerea noului Guvern, lucruri care am dori, dintr-un respect pentru români să le facem într-un termen foarte scurt atât cât e minimul prevăzut de Constituţie. În maxim o săptămână se va încheia tot acest ciclu. Este posibil ca până la 1 iunie să avem totul desfăşurat", a explicat Marcel Ciolacu, duminică seara la Prima News.

El a mai anunţat că în cel mult o lună se vor veni cu propuneri pentru noul program de guvernare. "Încerc să explic, este evident că tot ce ţine de această rotaţie să le discutăm înainte astfel încât când intrăm în linie dreaptă ele să le meargă foarte repede: programul de guvernare, ceea ce este foarte important. Vom face o analiză ce s-a îndeplinit în programul de guvernare îndeplinit. Cred că într-un timp foarte scurt, maxim o lună, vom veni şi unele propuneri pentru noul program de guvernare ceea nu a funcţionat până acum şi trebuie îndreptat", a mai transmis liderul PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat săptămâna trecută că este alegerea lui Iohannis "dacă va continua stabilitatea oferită de PSD actului de guvernare sau să arunce țara în haos”, după ce şeful statului a spus, referitor la rotativa guvernamentală prevăzută să aibă loc în luna mai, că va lua decizia care i se "va părea cea mai bună pentru România". Președintele Iohannis nu a făcut nici o referire la protocolul coaliției care prevede că din 25 mai viitorul premier va fi de la PSD.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Rotaţia premierilor între PNL şi PSD, amânată până la toamnă? Reacţia pesediştilor