Antena Meniu Search
x

Tăriceanu, după excluderile din PSD: "Unii colegi sunt îngrijoraţi privind majoritatea din Parlament"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu susţine că mai mulţi colegi de partid îşi pun problema dacă nu va fi afectată majoritatea din Parlament din cauza 'mişcărilor' din PSD.

Călin Popescu Tăriceanu, şeful ALDE
Călin Popescu Tăriceanu, şeful ALDE, a reacţionat după excluderile din PSD: "Unii colegi sunt îngrijoraţi privind majoritatea din Parlament. E şi preocuparea mea" - Mediafax Foto via Hepta

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu susţine că mai mulţi colegi de partid îşi pun problema dacă nu va fi afectată majoritatea din Parlament din cauza 'mişcărilor' din PSD.

După excluderea din PSD a lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu, preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit despre preocuparea sa şi a colegilor săi de partid privind majoritatea din Parlament.

'Am avut câteva discuţii cu colegi de-ai mei care au venit, evident, preocupaţi, îngrijoraţi pentru următorul lucru: stau şi îşi pun problema dacă nu cumva majoritatea din Parlament va fi afectată. Nu vă ascund că şi preocuparea mea este tot în acest sens', a declarat şeful ALDE.

Tăriceanu a menţionat că în momentul de faţă coaliţia are o majoritatea confortabilă şi că speră ca 'mişcările' din PSD să nu afecteze şi mai mult partidul.

'Orice proiect guvernamental sau al unor colegi care au iniţiative legislative până la urmă ajunge tot la vot, alt mecanism nu există şi sigur că din această perspectivă o anumită preocupare este. E adevărat că majoritatea pe care o avem este una confortabilă, în pofida încercărilor, cei de la PNL nu au reuşit nimic, din contră, sunt parlamentari ai PNL-ului care în ultima perioadă au devenit membri ALDE. Coaliţia s-a consolidat, aş spune, sau s-a mărit. Dar, sigur că sper ca aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD-ul, în aşa fel încât să ne putem duce la bună îndeplinire angajamentele pe care ni le-am luat în faţa alegătorilor', a mai spus Tăriceanu.

Senatorul social-democrat Adrian Ţuţuianu şi secretarul general al PSD, Marian Neacşu, au fost excluşi din PSD în urma unei decizii luate de Comitetul Executiv Naţional al social-democraţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Tăriceanu, după excluderile din PSD: "Unii colegi sunt îngrijoraţi privind majoritatea din Parlament"