Antena Meniu Search
x

Călin Popescu Tăriceanu, după căderea Guvernului Orban: "Avalanşa de ordonanţe a schimbat balanţa"

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a oferit o primă reacţie după căderea Guvernului condus de Ludovic Orban, lideru Partidului Naţional Liberal.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.02.2020, 16:52

Călin Popescu Tăriceanu contestă modul de a guverna al lui Ludovic Orban
Călin Popescu Tăriceanu a oferit o primă reacţie după căderea Guvernului Orban - Facebook Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a oferit o primă reacţie după căderea Guvernului condus de Ludovic Orban, lideru Partidului Naţional Liberal.

Tăriceanu susţine că "ieri aş fi pariat că moţiunea nu trece".

Liderul ALDE este de părere că "avalanşa de moţiuni dată de Guvernul Orban marţi seara a schimbat balanţa. Gestul Guvernului, de a adopta acest teanc de ordonanţe, a fost picătura care a umplut paharul".

Tăriceanu consideră că acţiunea Guvernului, de a da un număr uriaş de ordonanţe într-un timp scurt, reprezintă "este un gest de sfidare la adresa Parlamentului. Este un lucru mult mai grav şi anume faptul că o astfel de modalitate de guvernare subminează singura instituţie democratică care este Parlamentul". 

Concluzia lui Tăriceanu este cât se poate de clară: "eu, ca om cu vechi state în Parlament şi care respect şi Constituţia şi democraţia parlamentară, nu pot să fiu de acord cu asemenea modalitate de a guverna, mai ales atunci când eşti guvern minoritar".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Călin Popescu Tăriceanu, după căderea Guvernului Orban: "Avalanşa de ordonanţe a schimbat balanţa"