Antena Meniu Search
x

Tensiuni în PNL, înaintea deciziei cu privire la parteneriatul de guvernare cu PSD sau USR. "Aritmetica bate influenţa"

O serie de discuţii tensionate au avut loc în PNL în ultimele zile, în contextul deciziei cu privire la partenerul de guvernare cu PSD sau USR, au declarat surse din cadrul partidului pentru News.ro.

de Redactia Observator

la 07.11.2021, 15:34

Discuţii tensionate în PNL, în contextul deciziei cu privire la partenerul de guvernare - Inquam Photos / George Călin

Potrivit surselor liberale citate de news.ro, preşedintele Klaus Iohannis presează partidul pentru o alianţă cu PSD, mai mulţi lideri PNL spunând că au fost sunaţi de şeful statului în acest sens. Pe de altă parte, alţii susţin că nu au existat telefoane din partea preşedintelui Iohannis, acuzându-i pe cei care declară contrariul că "vor să pară mai importanţi decât sunt". ”Nişte închipuiţi”, a declarat unul dintre liberali.

Surse: Tensiuni în PNL înaintea şedinţei Biroului Politic Naţional

Surse din cadrul PNL au precizat că există un puternic curent de opinie în partid pentru o guvernare alături de PSD, cu Nicolae Ciucă premier, iar Florin Cîţu preşedintele Senatului. Sursele citate au explicat că mai mulţi lideri PNL au avertizat că există pericolul scindării formaţiunii dacă Florin Cîţu ar rămâne fără nicio funcţie publică, având doar şefia partidului. 

”Nu există încă o decizie. Nu vom risca ruperea partidului, nici măcar dacă preşedintele Iohannis ne-ar împinge. Dacă partidul spune NU unei alianţe cu PSD, mai bine mergem în opoziţie”, a precizat unul din liderii partidului. Potrivit acestuia, nici Florin Cîţu, nici Klaus Iohannis nu pot împinge PNL spre o alianţă cu PSD, iar acest lucru ar fi posibil doar la presiunea primarilor, a preşedinţilor de Consilii Judeţene şi a liderilor de organizaţii judeţene "de a nu scoate partidul de la guvernare". ”Aritmetica bate influenţa”, a precizat unul dintre liderii PNL.

Liberalii decid luni cu cine vor face majoritate: PSD sau USR

O decizie privind direcţia în care va merge PNL, spre o guvernare cu PSD sau cu USR, ar trebui să fie luată luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN). Şedinţa BPN a fost programată pentru ora 19:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Tensiuni în PNL, înaintea deciziei cu privire la parteneriatul de guvernare cu PSD sau USR. "Aritmetica bate influenţa"