Antena Meniu Search
x

Video Postul de premier a transformat PNL şi PSD în cei mai buni prieteni. Cîţu promitea acum o lună că nu va face niciodată alianță cu "partidul toxic" și "cel mai mare dușman"

Se spune că de la iubire la ură şi înapoi e doar un pas. Aşa e şi în politică. Pas cu pas, preşedintele Klaus Iohannis şi liberalii i-au reevaluat pe social-democraţi. Dacă până de curând erau inamicii numărul 1, acum nu doar că sunt dispuşi să guverneze alături de ei, ci au planuri măreţe împreună. S-ar pregăti o guvernare PNL-PSD pentru următorii şapte ani, în care premierii să se schimbe o dată la doi ani. 

de Larisa Bernaschi

la 05.11.2021, 19:44

Vezi și

Florin Cîţu, președintele PNL, 25.09.2021: Cât sunt eu preşedinte PNL, nu vom face alianţe cu PSD. Trebuie să ne delimităm de acest partid toxic. PSD este şi va rămâne cel mai mare duşman al PNL.

Florin Cîţu, președintele PNL, 04.11.2021: Eu cred că am găsit multe lucruri care pot să ne unească.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Nu a fost foarte ușor, dar nici foarte greu pentru că am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu care ne despart. 

Florin Cîţu, președintele PNL, 03.09.2021: Eu, Florin Cîțu, am intrat în politică şi am spus foarte clar că niciodată nu voi face un compromis cu PSD. PNL şi eu, atâta timp cât sunt în PNL, nu va negocia cu cel mai mare duşman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român. 

Pe acelaşi subiect

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Am plecat deja de la o idee comună, că Partidul Social Democrat e ciuma roşie, nu Crucea roşie.

Propunere de premier prin rotație, după discuțiile PNL-PSD

Nici nu mai contează cine e premierul, pentru că şefii celor două partide au găsit o variantă care îi mulţumeşte pe amândoi. Fotoliul de la Palatul Victoria va fi ocupat prin rotație.

Florin Cîţu, președintele PNL: Discuţiile despre funcţii, în special cea de premier, au fost cateva variante, unele chiar interesante, cu un premier care să se schimbe la doi ani. 

Nici preşedintele Klaus Iohannis nu mai gândeşte ca în campania electorală.

Klaus Iohannis, președintele României, 25.11.2020: PSD a guvernat foarte prost! Am arătat ce prost a guvernat PSD. Frâna PSD din Parlament. PSD tot a guvernat prost.

Jurnalist: Mai există vreo șansă ca după alegerile din 6 decembrie, dacă scorul electoral o va permite, să mai acceptați acest partid al trecutului la guvernare?

Klaus Iohannis, președintele României: Nu.

Aşa spunea Klaus Iohannis înainte de alegerile din decembrie anul trecut. În doar două zile pronunţase "PSD" de peste 25 de ori. După alegeri, a răsuflat uşurat:

Klaus Iohannis, președintele României, 07.11.2020: PSD poate să rămână în afara deciziei politice.

Cuvântul PSD a dispărut din discursul preşedintelui Klaus Iohannis

În acest an, Klaus Iohannis a avut peste 70 de discursuri şi declaraţii de presă. A vorbit despre pandemie, vaccinare, educaţie, mediu, păduri, apărare, economie şi, bineînţeles, politică. Însă niciodată despre "PSD". Iar ultima sa declaraţie deschide calea spre intrarea "duşmanilor" la guvernare.

Klaus Iohannis, președintele României, 04.11.2021: Voi aștepta (...) până când din discuțiile dintre partide se cristalizează (...) o majoritate asumată, de partide le care vor dori să propună un Guvern. Abia atunci (...) voi convoca consultări pentru formarea noului Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Postul de premier a transformat PNL şi PSD în cei mai buni prieteni. Cîţu promitea acum o lună că nu va face niciodată alianță cu "partidul toxic" și "cel mai mare dușman"