Antena Meniu Search
x

Tensiuni în PNL, pe tema împărţirii ministerelor în alianţă. Florin Cîţu: Trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Să nu cedăm

Liberalii s-au reunit într-o şedinţă de urgenţă pentru a discuta despre blocajul din negocierile pentru formarea Guvernului cu PSD şi UDMR. Discuţiile sunt tensionate, Florin Cîţu cerând ca negocierile să fie pe poziţii de forţă, fără concesii.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 18:19

Florin Cîţu vrea ca PNL să nu cedeze în negocierile cu PSD şi UDMR
Florin Cîţu vrea ca PNL să nu cedeze în negocierile cu PSD şi UDMR - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

PNL, PSD şi UDMR au finalizat acordul politic pentru guvernare, însă discuţiile pentru funcţii şi portofolii vor fi reluate în această seară sau sâmbătă, cu dorinţa ca până la finalul săptămânii să fie finalizate, înainte de consultările de luni convocate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Aceste negocieri au ajuns din nou în impas după ce PNL a anunţat că vrea Ministerul Transporturilor, iar Marcel Ciolacu a declarat că nu este dispus să renunţe la acest portofoliu. PNL a schimbat atunci strategia şi a cerut Ministerul Dezvoltării, care este deţinut în prezent de UDMR, moment în care Kelemen Hunor ar fi ameninţat că iese de la guvernare dacă se întâmplă acest lucru.

Chiar şi-aşa, liderii celor trei partide politice sunt convinşi că până joi, săptămâna viitoare, vom avea un nou guvern şi afirmă că astfel de discuţii aprinse sunt normale.

PNL insistă pentru Ministerul Transporturilor sau Dezvoltării

Pe acelaşi subiect

Până la reluarea discuţiilor, scandalul s-a mutat însă la PNL, unde în şedinţa Biroului Executiv Florin Cîţu le-a spus că negocierile cu PSD şi UDMR trebuie duse de pe poziţii de forţă, fără concesii din partea liberalilor.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a spus că PNL are trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre ele, au declarat pentru News.ro surse participante la discuţii.

Florin Cîţu s-a plâns şi de ”avalanşa de informaţii pe surse” scurse în public din cadrul negocierilor. ”Nu sunt probleme în echipa de negociere, aceste informaţii pe surse apar ca să saboteze negocierile", a mai spus el.

La rândul său, Rareş Bogdan a subliniat că ar trebui să existe câteva linii roşii în negocierile cu PSD şi UDMR şi că PNL ar trebui să primească ministerele Transporturilor şi Dezvoltării, sau măcar unul dintre cele două. Sursele citate au precizat că majoritatea liderilor au împărtăşit această idee, care e însă problematică în cadrul coaliţiei, mai ales că PNL ar fi "câştigat" deja propunerea de premier.

În cadrul discuţiilor de vineri, social-democraţii au transmis că nu renunţă sub nicio formă la Ministerul Finanţelor Publice, atâta timp cât PNL are premierul. PNL a cerut, în acest caz, un minister de forţă, cu bani, respectiv Ministerul Dezvoltării, însă acesta este deţinut de UDMR, partid care a anunţat că va ieşi din guvern dacă pierde vreun portofoliu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Tensiuni în PNL, pe tema împărţirii ministerelor în alianţă. Florin Cîţu: Trebuie să negociem de pe poziţii de forţă. Să nu cedăm