Antena Meniu Search
x

Traian Basesu: "Niciun politician nu poate trece peste referendum"

Presedintele a oferit cateva lamuriri referitoare la respingerea legii de modificare a statutului cadrelor militare si de solicitare a mentinerii proiectului de modificare a Constitutiei pe ordinea de zi a Parlamentului.

„Am transmis presedintelui Camerei Deputatilor o scrisoare in care ii solicit mentinerea pe ordinea de zi a Camerei a proiectului de revizuire a Constitutiei initiat de presedintele Romaniei. Am facut asta, pentru ca articolul 63 din Constitutie spune ca proiectele de legi din vechiul Parlament isi continua procedura in noul Parlament”, a delcarat Traian Basescu.

Presedintele a mai precizat ca a trimis scrisoarea si pentru ca s-a depasit termenul legal in care un proiect poate sta la comisie.

„Niciun politician nu va putea sa treaca peste obligatia de a tine cont de referendumul care a avut loc in noiembrie 2009. Avem deja o hotarare a Curtii Constitutionale care spune ca nu se poate trece peste referendum”, a mentionat seful statului.

In ceea ce priveste respingerea legii de modificare a statutului cadrelor militare, Traian Basescu a declarat ca aceasta „reflecta ori un act de tradare nationala, ori un act care vadeste o profunda prostie”. „Daca as fi promulgat-o, luni 41 de generali ar fi fost trecuti in rezerva”, a precizat presedintele.

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri politice » Traian Basesu: "Niciun politician nu poate trece peste referendum"