Antena Meniu Search
x

Video UDMR s-a supărat pe PSD şi PNL că n-a prins loc în ANRE. Conducerea are salarii de peste 8.000 de euro pe lună

Tensiuni în Coaliţie după ce UDMR a rămas fără nicio funcţie de conducere la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie, una dintre instituţiile de stat cu cele mai mari salarii. Noul preşedinte este susţinut de PNL, iar vicepreşedintele, de PSD. În semn de protest, Uniunea Maghiarilor a boicotat votul de numire a celor doi. 

de Redactia Observator

la 19.04.2023, 20:14

Vezi și

Parlamentarii au decis ca actualul secretar de stat din Ministerul Energiei, un apropiat al ministrului Virgil Popescu, să conducă arbitrul pieței de energie. Potrivit celei mai recente declarații de interese, George Niculescu deţine acţiuni la mai multe companii din sectorul energetic.

George Simion, preşedinte AUR: Vorbim despre numirea ca preşedinte al ANRE a omului lui Virgil Popescu, George Nicolescu care are acţiuni la OMV Petrom.

George Niculescu, noul preşedinte ANRE: Acţiunile pe care le deţin la companii din domeniul energiei le voi vinde să evit orice situaţie de incompatibilitate.

Reporter: Ne puteţi spune care ar fi un preţ corect pentru un kw/h?

Pe acelaşi subiect

George Niculescu, noul preşedinte ANRE Depinde ce înţelegem printr-un preț corect. Cred că piața trebuie să își revină. Îmi doresc să văd prețuri mai aproape de 2019, înainte de criză, când prețul de referință era mult mai mic decât cel înregistrat acum.

S-au încins spiritele în coaliţie

Numirea sa a încins spiritele în interiorul coaliţiei de guvernare pentru că UDMR a rămas fără nicio funcţie.

István-Loránt Antal, preşedintele Comisiei de Energie: PNL-PSD au decis să ia toate locurile vacante de la ANRE. UDMR a fost practic eliminat din conducerea ANRE

Csoma Botond, lider UDMR, Camera Deputaţilor: E o situaţie injustă. Am avut un om competent la ANRE. Nu am propus un politruc. Este un profesionist şi curajos. Nu a fugit ca alţii.

Nemulţumiţi de situaţie, parlamentarii maghiari au lipsit din plen în momentul în care s-a votat noua conducere

Nicolae Ciucă, premierul României: Este decizia dumnealor!

Reporter: De ce postul de vicepremier al ANRE a ajuns la PSD?

Nicolae Ciucă, premierul României: Staţi să vedem cum se finalizează alegerile din Parlament.

Noul vicepreşedintele ANRE este Gabriel Andronache, actual membru în conducerea Transelectrica. Iar Cornelia Sulger, fostă candidată PSD la alegerile parlamentare, şi-a prelungit mandatul de membru al comitetului de reglementare.

Cristina Prună, deputat USR: Văd o mobilizare generală la PSD şi PNL pentru a-şi numi oamenii de partid în funcţii bănoase la ANRE. Vă sclipesc ochii când ştiţi că o sa vă numiţi oamenii pe salarii de peste 8000 de euro pe lună.

Actuala conducere a fost votată pentru un mandat de cinci ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » UDMR s-a supărat pe PSD şi PNL că n-a prins loc în ANRE. Conducerea are salarii de peste 8.000 de euro pe lună