Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video UDMR, nemulţumită că interceptările SRI au rămas ca probe în dosare. Parlamentarii s-au răzgândit la vot după ce au primit telefoane de "sus"

Interceptările Serviciului Român de Informaţii pot fi folosite din nou în dosarele de corupţie. Iar pragul pentru stabilirea abuzului în serviciu a fost eliminat complet, deşi a fost iniţial 250.000 de lei, iar mai apoi 9.000 de lei. Sunt modificările făcute Codului penal de către deputaţi, care s-au răzgândit de la o zi la alta după ce şi liderii Coaliţiei de guvernare s-au sucit. 

de Bianca Iacob

la 05.04.2023 , 20:15

Plenul a început cu dezbateri aprinse. Opoziţia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care a fost modificat codul penal în comisia juridică, mai ales că un prag pentru abuzul în serviciu a fost cerut chiar de Curtea Constituţională. 

Ludovic Orban, deputat: Ceea ce s-a întâmplat la Codul penal este de Kafka, de Caragiale. 

Stelian Ion, deputat USR: Atât aţi fost în stare să faceţi. Nu au fost dezbateri nici atunci. Nu sunt nici acum.

Vezi și

Simion: Să mai daţi nişte telefoane să vedeţi cum trebuie să votaţi

Pe acelaşi subiect

George Simion, preşedinte AUR: La câte răzgândiri aţi avut, să mai luăm o dată pauză de 30 de minute să mai daţi nişte telefoane să vedeţi cum trebuie să votaţi. 

Ministrul Justiţiei, cel care a susţinut iniţial în faţa parlamentarilor că abuzul în serviciu trebuie să fie incriminat doar de la un prejudiciu de 9.000 de lei, a venit doar înaintea votului să susţină proiectul. 

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei: După dezbateri, că aşa e în democraţie, dure, dificile, a fost adoptat acest proiect. Ce să înţelegem noi, că e bine ca dvs care staţi, vorbiţi şi nu faceţi nimic sau e bine ca noi care vorbim, dezbatem, uneori ne contrazicem, dar lăsăm ceva în monitorul oficial? 

Interceptările SRI au rămas ca probe în dosare

Coaliţia nu a votat pe linie modificările. Maghiarii s-au abţinut de la votul Codului de procedură penală, nemulţumiţi că se pot folosi din nou interceptările SRI în dosare de corupţie. 

Csoma Botond, lider UDMR: Noi spunem ca mandatele de siguranţă naţională să meargă pe infracţiunile care au legătură cu siguranţa să facă în continuare DNA interceptările pe cazurile de corupţie.

Surse Observator spun că modificările au fost făcute după ce liderii PSD şi PNL au hotărât brusc să întoarcă deciziile luate în Senat. 

Bianca Iacob, reporter Observator: Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz, iar de aici din Parlament, proiectele vor merge la Cotroceni pentru promulgare. Asta dacă nu vor fi atacate la CCR. O parte din opoziţie anunţa încă din sala de plen că intenţionează asta, însă pentru contestaţie e nevoie de semnături, cel puţin 50. 

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Ştiri politice » UDMR, nemulţumită că interceptările SRI au rămas ca probe în dosare. Parlamentarii s-au răzgândit la vot după ce au primit telefoane de "sus"