Antena Meniu Search
x

Video Ultimele negocieri pentru rotativa guvernamentală. Cei mai mulţi miniştri care pleacă acasă sunt de la PSD

Negocieri la foc continuu pentru rocada PNL - PSD la guvern de la sfârşitul lunii. Cu două săptămâni înainte de naşterea Cabinetului Ciolacu, cei mai mulţi miniştri schimbaţi par să fie de la social-democraţi.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 14.05.2023, 22:00

Pesedistul Adrian Câciu este unul dintre politicienii care vor elibera biroul de ministru. Finanţele vor trece la PNL, iar numele vehiculate sunt profesorul de economie de la ASE Cosmin Marinescu sau Sebastian Burduja. În locul lui Florin Spătaru ar urma să vină la ministerul Economiei Mihai Tudose.

Şi Petre Daea va părăsi, cel mai probabil, guvernul. Va plăti pentru eşecurile în lanţ legate de despăgubirile fermierilor şi pentru gafele publice. În locul lui ar putea veni Florin Barbu, președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

La ministerul Muncii, în loc de Marius Budăi ar putea veni deputata Simona Bucura Oprescu, însă, pe de altă parte - unele voci spun că Budăi are şanse mari să îşi păstreze portofoliul. Nici la Ministerul Culturii lucrurile nu sunt certe. Coaliţia negociază dacă Lucian Romaşcanu îşi va păstra funcţia.

Dacă ne uităm spre portofoliile miniştrilor PNL, Daniel Cadariu de la Ministerul Turismului şi Antreprenoriatului va pleca acasă. Un scenariu discutat a fost însă comasarea Ministerului. O parte să meargă la Externe și o parte la Economie. Aceeaşi soartă ar putea să o aibă şi Lucian Bode de la Interne.

Noul executiv ar urma să aibă trei posturi de vicepremier, câte unul pentru fiecare partid din coaliție, însă şi sunt negocieri grele pentru numele de pe listă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Ultimele negocieri pentru rotativa guvernamentală. Cei mai mulţi miniştri care pleacă acasă sunt de la PSD