Antena Meniu Search
x

USR cere refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, după ce Nicolae Ciucă a anunţat că își depune mandatul de premier desemnat

USR a transmis, luni seară, după ce Nicolae Ciucă a anunţat că-și depune mandatul de premier desemnat, că susţine ideea unui Guvern cu PNL şi UDMR şi că va propune un mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil şi o majoritate funcţională până în 2024

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 01.11.2021, 22:38

USR cere refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, după ce Nicolae Ciucă a anunţat că își depune mandatul de premier desemnat - Hepta

USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

USR vrea Guvern PNL-USR-UDMR

”USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără şanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluţia pentru ieşirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică şi criza sanitară. România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea ţării, cu un calendar clar şi un buget cu alocări strategice agreate de la început”, a transmis USR.

USR susţine menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid şi va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil şi o majoritate funcţională până în 2024.

Pe acelaşi subiect

”România a pierdut deja prea mult timp într-o criză politică fără legătură cu adevăratele probleme pe care le au cetăţenii în acest moment”, consideră USR.

Nicolae Ciuca a renunțat la mandatul de premier desemnat

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat, luni seară, la finalul BEx-ul PNL, că își depune mandatul de premier în condițiile în care Cabinetul său nu a reușit să obțină susținere în Parlament. Sursele Observator susțin că PNL nu intenționează să vină cu o nouă variantă de premier, decizia de depunere a mandatului fiind o modalitate de a câștiga timp pentru negocierile politice. Cu toate acestea, Nicolae Ciucă a spus că decizia unei noi nominalizări este a lui Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » USR cere refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, după ce Nicolae Ciucă a anunţat că își depune mandatul de premier desemnat