Antena Meniu Search
x
LIVE

USR PLUS anunță că va susține o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu și că Stelian Ion rămâne propunerea pentru Justiție

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, "care a aruncat ţara în criză politică".

De Redactia Observator la 02.09.2021, 01:01
Dan Barna si Dacian Ciolos alaturi de alti membri ai Birourilor Nationale ale partidelor ce alcatuiesc Alianta 2020, USR si PLUS, iau parte la o sedinta comuna a forurilor de conducere, vineri 22 noiembrie 2019, in Bucuresti.
Dan Barna si Dacian Ciolos alaturi de alti membri ai Birourilor Nationale ale partidelor ce alcatuiesc Alianta 2020, USR si PLUS, iau parte la o sedinta comuna a forurilor de conducere, vineri 22 noiembrie 2019, in Bucuresti. - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

"Cerem Coaliţiei să ia act de lipsa unei majorităţi care să susţină Cabinetul Cîţu şi solicităm declanşarea de urgenţă a negocierilor în Coaliţie pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situaţia în care discuţiile din Coaliţie vor eşua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de reprezentanţii formaţiunii.

Potrivit sursei citate, ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul formaţiunii pentru continuarea reformei din justiţie, inclusiv desfiinţarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, "procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîţu". 

Biroul Naţional a decis convocarea Comitetului Politic în 11 septembrie.

Stelian Ion, revocat de Florin Cîțu

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat miercuri seară premierul Florin Cîţu, care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. "Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare", a afirmat Cîţu.

Stelian Ion este al doilea ministru USR PLUS revocat, după Vlad Voiculescu, demis de la Ministerul Sănătăţii. La acel moment, liderii coaliţiei au convenit asupra unui act adiţional la protocolul alianţei care prevede că deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formaţiunilor din coaliţie şi că responsabilitatea politică se asumă împreună, cu participarea la decizie a tuturor membrilor coaliţiei şi a premierului. Prerogativa constituţională a prim-ministrului privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Preşedinte se exercită după informarea prealabilă a formaţiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare obiectivă făcută de premier şi după o dezbatere în coaliţie, se arată în document.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri politice » USR PLUS anunță că va susține o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu și că Stelian Ion rămâne propunerea pentru Justiție