Antena Meniu Search
x

Proiectul lui Victor Ponta pentru reformă administrativă: 15 judeţe, desfiinţarea sectoarelor din Bucureşti, oprirea migraţiei forţei de muncă

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a prezentat un proiect pentru reorganizare administrativă, în care propune unele schimbări, cum ar fi reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15, desfiinţarea celor 6 sectoare din Bucureşti şi reorganizarea Capitalei.

de Redactia Observator

la 24.09.2019, 16:25

Victor Ponta a propus un proiect pentru reformă administrativă în România - foto Hepta

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a prezentat un proiect pentru reorganizare administrativă, în care propune unele schimbări, cum ar fi reducerea numărului de judeţe de la 41 la 15, desfiinţarea celor 6 sectoare din Bucureşti şi reorganizarea Capitalei, dar şi reducerea numărului de ministere, autorităţi şi instituţii centrale.

Potrivit lui Victor Ponta, o mai bună organizare ar reduce din cheltuielile necesare pentru a susţine aparatul administrativ.

Victor Ponta propune un proiect de reorganizare administrativă

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a propus un proiect de reorganizare administrativă, în care anunţă mai multe măsuri pentru reducerea cheltuielilor cu Administraţia Publică, prin renunţarea la sistemul birocratic şi prin digitalizarea actului administrativ.

"Reducem numărul de judeţe de la 41 la 15, desfiinţarea celor 6 sectoare şi reorganizarea eficientă a Municipiului Bucureşti, reducerea numărului de unităţi administrativ teritoriale de la 3300 la maximum 1500, pe criteriile numărului populaţiei şi al organizării teritoriului, reducerea numărului de ministere la 15-18 şi a numărului de autorităţi şi instituţii centrale la maximum 50, reducerea numărului de parlamentari la maximum 300, dar şi revenirea din 2024 la mandatul prezidenţial de 4 ani, pentru scăderea costurilor electorale şi a blocajelor politice", precizează Victor Ponta.

Toate propunerile proiectului prezentat de Victor Ponta pot fi consultate AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Proiectul lui Victor Ponta pentru reformă administrativă: 15 judeţe, desfiinţarea sectoarelor din Bucureşti, oprirea migraţiei forţei de muncă