Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, despre ieșirea ALDE de la guvernare: "Vor pierde iremediabil"

Viorica Dăncilă a dat asigurări că Partidul Social Democrat va continua să guverneze țara, după ce surse din interiorul ALDE susțin că se pregătește o ieșire din coaliție, precizând că "fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe". 

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.08.2019, 17:23

Viorica Dăncila: "ALDE vor pierde iremediabil"
Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu sosesc pentru a participa la întrevederea premierului cu reprezentanții Corpului diplomatic, în contextul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, la Palatul Victoria din București, luni 26 august 2019 - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Viorica Dăncilă a dat asigurări că Partidul Social Democrat va continua să guverneze țara, după ce surse din interiorul ALDE susțin că se pregătește o ieșire din coaliție, precizând că "fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe". "Dacă unii dintre membrii ALDE nu înţeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil", a scris Dăncilă, pe pagina de Facebook.

"PSD va merge înainte cu guvernarea ţării şi alături de noi vor veni toţi cei din ALDE şi Pro România care au curajul de a-şi asuma acest proces, care înţeleg că fuga de responsabilitate şi laşitatea nu vor duce niciodată România mai departe. Dincolo de obiectivele şi calculele electorale ale unui grup restrâns, important este să nu dezamăgim cetăţenii care ne-au dat votul şi încrederea în 2016", a scris Viorica Dăncilă pe rețeaua de socializare.

Premierul a mai precizat că PSD va asigura stabilitatea guvernării.

"Dacă unii dintre membrii ALDE nu înţeleg aceste lucruri, vor pierde iremediabil: în faţa românilor, în faţa colegilor de bună-credinţă care au fost sacrificaţi în numele unor interese mărunte, în faţa celorlalte instituţii ale statului român şi în faţa partenerilor noştri externi. PSD va asigura stabilitatea acestei guvernări. Dincolo de jocul politic al unora, este important ce se întâmplă cu destinul ţării şi ce credibilitate avem în plan extern", a mai precizat Dăncilă.

Sedință de urgență în PSD

În cursul amiezii, Viorica Dăncilă a chemat liderii PSD într-o şedinţă urgentă, după ce ar fi avut o discuţie tensionată cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Surse din interiorul ALDE anunţă că partidul va ieşi astăzi de la guvernare şi că se insistă ca premierul Dăncilă să revina asupra deciziei de restructurare a partidului şi aducerea la guvernare a partidului Pro România, condus de Victor Ponta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă, despre ieșirea ALDE de la guvernare: "Vor pierde iremediabil"