Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă rămâne pe poziții: "Vom continua guvernarea. Decizia ALDE este de neînțeles"

Partidul Social Democrat va rămâne în continuare la guvernare, a anunțat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă făcută luni seara. Președintele PSD a precizat că nu înțelege decizia ALDE de a "abandona responsabilitatea guvernării".

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.08.2019, 20:25

Viorica Dăncilă a anunțat că PSD rămâne la guvernare
Viorica Dăncilă a anunțat că PSD ca rămâne în continuare la guvernare, după decizia ALDE de a intra în opoziție - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta

Partidul Social Democrat va rămâne în continuare la guvernare, a anunțat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă făcută luni seara. Președintele PSD a precizat că nu înțelege decizia ALDE de a "abandona responsabilitatea guvernării".

Premierul a spus că partidul pe care îl conduce își va ține promisiunile făcute românilor în 2016 și nu va schimba programul de guvernare, după ce Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va intra în opoziție.

"Am avut un Comitet Executiv în urmă deciziei ALDE de a abandona responsabilitatea guvernării. Am vrut să discut cu fiecare președinte de oraganizatie astfel încât să putem avea o decizie a acestui for statutar. În unanimitate colegii au susținut că trebuie să continuăm guvernarea, avem responsabilitate față de cei care ne-au acordat votul în 2016, pentru programul de guvernare pe care ni l-am asumat impreună cu ALDE, dar iată că trebuie să ducem mai departe aceste lucruri doar PSD. E foarte important ce se întâmplă cu România, dincolo de interesele politice, avem responsabilitatea de a ne ține promisiunile în fața românilor. Vom continua guvernarea, vom implementa programul de guvernare, dacă ALDE a decis că miniștrii să-și dea demisia vom numi miniștrii interimari. Pentru noi este o decizie de neînțeles din partea ALDE, am încercat să vedem ce stă în spatele acestei decizii, nu putem vorbi de restructurare. Păi cu acest program de guvernare am venit în față românilor împreună. Înțelegeam dacă e vorba de o candidatură. Înțeleg că domnul Tăriceanu a vrut să candideze din partea PSD, PSD a vrut propriul candidat, înțelegeam dacă iese pentru a-și ridica partidul în sondaje, nici asta nu s-a întâmplat. Sunt lucruri pe care nu le înțelegem dar e important ce putem face pentru românia și pentru români", a declarat Viorica Dăncilă.

Ramona Mănescu, ministru de Externe, rămâne în Guvern

Premierul a precizat că ministrul de Externe va rămâne în continuare în Guvern, pentru a-și continua proiectele.

"Doamna Mănescu va rămâne în Executiv, are proiecte și a dat dovadă de foarte multă reponsabilitate, dincolo de interesele politice, dincolo de acțiunile de partid, trebuie să avem în vedere ce se întâmplă cu imaginea României pe plan extern și să avem stabilitate pe plan intern. Și dacă alți miniștri vor mai decide acest lucru își vor continua mandatele. Dacă își depun mandatele sunt miniștri care vor prelua portofoliile", a anunțat prim-ministrul.

"Vom încerca negocieri pentru a obține o majoritate în Parlament, este necesară, vom folosi toate pârghiile că acest guvern să-și ducă la capăt programul pe care l-a promis cetățenilor. Ca să faci restructurare trebuie o majoritate largă în Parlament, să te asiguri că poți să aduci pentru vot deputați și senatori care să asigure o majoritate. Am considerat că nu este timpul să ne ocupăm acum de această restructurare. Vin alegerile prezidențiale iar pentru mine prioritar este programul de guvernare. Trebuia un program nou și atunci ce făceam? Venim și facem restructurare și venit cu un alt program de guvernare. Trebuie să ne ținem promisiunile în fața electoratului", a precizat Dăncilă.

"Sunt anumite lucruri care se pot accepta și unele care nu se pot accepta. Domnul Tăriceanu știa despre modul în care este alcătuit guvernul când a plecat cu PSD la guvernare. Cert este că ALDE a vrut să iasă de la guvernare și să se alăture Pro România", a mai precizat premierul Viorica Dăncilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă rămâne pe poziții: "Vom continua guvernarea. Decizia ALDE este de neînțeles"