Antena Meniu Search
x

Update Vlad Voiculescu, pus la punct de Klaus Iohannis după scandalul datelor. Orban îi transmite să stea mai puțin pe Facebook

E fierbere mare în Coaliţie şi tensiunile se revarsă pe Facebook. Violeta Alexandru l-a muştruluit public pe Vlad Voiculescu pentru afirmaţia că cifrele publicate zilnic la ora 13.00 nu reflectă realitatea. Vlad Voiculescu a răspuns cu acuzaţii că cifrele au fost măsluite înainte de alegeri.

de Redactia Observator

la 24.03.2021, 19:42

Vezi și

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, 21 martie: ”Bucureştiul are astăzi, cu siguranţă, o cifră mai mare. Cel puţin după calculele noastre la Ministerul Sănătăţii.” Este declaraţia ministrului Sănătăţii care a revoltat-o pe Violeta Alexandru. Deşi sunt colegi de Coaliţie, deputatul PNL i-a reproşat lui Vlad Voiculescu pe Facebook că seamănă îngrijorare şi neîncredere printre bucureşteni. 

Violeta Alexandru, deputat PNL: ”Nu i-am spus numele, nu am sugerat că mă refer la dânsul.” Şi totuşi, Vlad Voiculescu a simţit nevoia să îi răspundă. Tot pe Facebook. Într-un comentariu ironic, ministrul Sănătăţii a acuzat Guvernul PNL că anul trecut, înainte de alegeri, a scos focarele din calculul incidenţei tocmai ca să justifice organizarea scrutinului. 

Ludovic Orban, fost premier: ”A fost o decizie pe care nu am înţeles-o foarte bine.” Dar pe care şi-a pus semnătura atunci. La două săptămâni de la alegerile locale din 27 septembrie 2020, de la 1400 de cazuri pe zi ajungeam la 4000. Capitala se apropia de pragul pentru carantină. Este contextul în care Raed Arafat şi Nelu Tătaru anunţau că scot focarele din calculul incidenţei. 

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, 13 octombrie 2020: ”Luăm numărul de cazuri noi în ultimele 14 zile raportat la mia de locuitori, iar din aceste cazuri se scad acele focare care sunt în instituții.”

Pe acelaşi subiect

Raed Arafat, şeful DSU: ”Focarele nu fac parte din calculul prin care stabilim, este prevăzut în hotărârea CNSU din seara asta.”

Vlad Voiculescu, pus la punct de preşedintele Iohannis

Fără focare, incidenţa în marile oraşe scădea uşor. Chiar şi aşa opoziţia insista pentru amânarea alegerilor parlamentare. Două luni mai târziu, focarele au fost reintroduse în calculul incidenţei. Acum, ministrul Sănătăţii susţine că ar mai fi un artificiu: nu sunt numărate toate testele. Preşedintele nu pare îngrijorat. Ba chiar îl pune la punct pe Vlad Voiculescu. 

Klaus Iohannis: ”Nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul însă sunt diferite.” 

Reporter: Înțelegem că ministrul Sănătății nu a înțeles formula veche de calcul sau că minte? 

Klaus Iohannis: Eu cred că puteți să îl întrebați pe domnul ministru.

L-am întrebat. Şi a răspuns. Pe Facebook. Admite că sunt formule de calcul diferite, doar că a lui e mai "adecvată". Opoziţia cere o comisie de anchetă. 

Vlad Voiculescu a negat scandalul cu Violeta Alexandru 

Voiculescu a negat că ar exista vreun „scandal” între el şi Violeta Alexandru. „O discuţie civilizată e o discuţie civilizată şi atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru şi mine pe tema calculării unui indicator. Este vorba despre o postare şi un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adecvat momentului în care ne aflăm şi că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acţiunile”  a scris Vlad Voiculescu, miercuri pe Facebook. 

Ministrul Sănătăţii susţine că lucrurile trebuie puse în context. „Nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleaşi instrumente şi cu acelaşi succes de când a început şi până astăzi. Unele lucruri se îmbunătăţesc pe parcurs. Asta facem şi noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătăţim ce e de îmbunătăţit”, a mai spus Voiculescu.

Ludovic Orban îl sfătuiește pe Vlad Voiculescu să petreacă mai puțin timp pe Facebook

Ludovic Orban l-a ironizat pe Vlad Voiculescu. Liderul PNL a spus că nu are timp să citească comentarii pe Facebook deoarece este „un om ocupat” şi consideră că aşa trebuie să fie orice om care este în serviciul public sau care deţine o funcţie importantă în stat.

„Eu nu am avut timp să citesc commenturile. Chiar sincer nu am nici măcar timp să mă uit pe postările colegilor mei pe paginile lor de Facebook, d-apăi să stau să citesc commenturile de pe paginile de Facebook ale colegilor mei sau ale tuturor parlamentarilor din coaliţie. Eu sunt un om ocupat. Eu sunt un om care are o activitate care nu îmi permite să urmăresc şi să dau commenturi. Cred că aşa trebuie să fie orice om care este în serviciul public, care deţine o funcţie importantă în stat şi trebuie să îşi dedice energia şi întreaga activitate pentru atingerea obiectivelor pentru care este învestit în funcţia respectivă”, a spus liderul PNL.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Vlad Voiculescu, pus la punct de Klaus Iohannis după scandalul datelor. Orban îi transmite să stea mai puțin pe Facebook