Antena Meniu Search
x

Video Alimentul care ne asigură vitamina C pentru întreaga zi. Un nutriţionist dezvăluie cum arată un mic dejun ideal

Dimineaţa ca un rege, la prânz ca un prinş şi seara ca un cerşetor. Se spune că aşa ar trebui să mâncâm pe parcursul unei zilei. Realitatea este alta. Pentru cei mai mulţi dintre noi, micul dejun este compus dintr-o cafea, prânzul, dintr-un covrig şi cina, din tot ce avem prin frigider.

de Redactia Observator

la 07.05.2022, 07:47

Vezi și

Este exact comportamentul care duce, în timp, la îngrăşare. Concluzia: nu sărim micul dejun dacă dorim să slăbim. Experţii prezintă cum trebuie să arate un mic dejun ideal:

Nutriţionist: "Noi nutriţioniştii preferăm să lăsăm proteinele de origine animală cumva separate. Adică, dacă facem omletă, o combinăm mai bine cu ceva legume, cu spanac, cu pătrunjel, cu ciuperci. Şunca, de exemplu, e un alt mic dejun. Şunca cu pâine, cu puţin unt dacă e un copil mic, dacă e o doamnă care se chinuie să scadă în greutate, fără unt şi cu o roşie, un ardei, un castravete.

Citește și: Beneficiile rubarbei pentru sănătatea organismului. Cum se consumă și la ce trebuie să fii atentă

Ne obişnuim să mâncăm câte o legumă la fiecare mic dejun, la fiecare mic dejun, că ne aduce fibre, ne aduce vitamine. Un ardei roşu ne aduce vitamina C pentru o zi întreagă. O portocală cu iaurt, cu nişte kiwi, cu fulgi de ovăz. Dacă vrem să fie puţin mai dulce, nişte stafide şi iată, avem un mic dejun puţin mai dulce, dar cu creştere  treptată a glicemiei."

Dar ce facem totuşi dacă nu reuşim să ne obişnuim să mâncăm dimineaţa?

Nutriţionist: "Staţi două, trei seri nemâncat, uitaţi de cină două, trei seri nemâncaţi şi să vedeţi dimineaţă că vă treziţi cu o foame şi o să vă faceţi şi roşie şi castraveţi şi orice."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Reţete » Alimentul care ne asigură vitamina C pentru întreaga zi. Un nutriţionist dezvăluie cum arată un mic dejun ideal