Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Deserturile raw vegane împacă pofta de dulce cu silueta

Pentru cei născuți pe vremea zahărului tos vândut pe cartelă, deserturile vegane și raw-vegane pot părea de neînțeles. Bine, între timp am aflat cu toții că zahărul procesat nu e tocmai prietenul sănătății.

de Diana Severin

la 10.07.2025 , 18:26

În ultimii ani, tot mai mulți maeștri cofetari au înțeles că dulciurile "sănătoase" se pot vinde mai scump. Așa că azi avem de unde alege: mousse-uri sofisticate, pe bază de lapte de caju, cheesecake-uri cu aquafaba sau praline fine, umplute cu spumă de cocos sunt doar câteva dintre produsele care atrag și oameni din alte orașe într-o cofetărie din Craiova. 

Siluetă şi un dulce, sună a paradox, nu? Ei bine, deserturile raw-vegane chiar reuşesc să împace pofta de dulce şi grija pentru sănătate. Consumate cu moderaţie, deserturile oferă o doză bună de energie şi multă plăcere. De cele mai multe ori, blatul este făcut din caju, migdale sau curmale. 

Într-o cofetărie din Craiova, comenzile vin şi de la sute de kilometri distanţă. Cei mai mulţi oameni le cumpără pentru evenimente, ceea ce arată interesul crescut al românilor pentru sănătate. 

Articolul continuă după reclamă

Specialiștii în nutriție spun că sunt un beneficiu pentru sănătate, pentru că nu necesită coacere şi, astfel, se păstrează mai bine nutrienții din ingrediente.

Tot mai multe dulciuri vegane şi raw-vegane sunt promovate nu doar ca deserturi, ci şi ca snacksuri între mese: batoane vegane, bomboane cu colagen vegan sau prăjituri cu proteine vegetale pentru sportivi.

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
V-aţi încuraja copiii spre o carieră în gaming?
Observator » Reţete » Deserturile raw vegane împacă pofta de dulce cu silueta