Video Deserturile raw vegane împacă pofta de dulce cu silueta
Pentru cei născuți pe vremea zahărului tos vândut pe cartelă, deserturile vegane și raw-vegane pot părea de neînțeles. Bine, între timp am aflat cu toții că zahărul procesat nu e tocmai prietenul sănătății.
În ultimii ani, tot mai mulți maeștri cofetari au înțeles că dulciurile "sănătoase" se pot vinde mai scump. Așa că azi avem de unde alege: mousse-uri sofisticate, pe bază de lapte de caju, cheesecake-uri cu aquafaba sau praline fine, umplute cu spumă de cocos sunt doar câteva dintre produsele care atrag și oameni din alte orașe într-o cofetărie din Craiova.
Siluetă şi un dulce, sună a paradox, nu? Ei bine, deserturile raw-vegane chiar reuşesc să împace pofta de dulce şi grija pentru sănătate. Consumate cu moderaţie, deserturile oferă o doză bună de energie şi multă plăcere. De cele mai multe ori, blatul este făcut din caju, migdale sau curmale.
Într-o cofetărie din Craiova, comenzile vin şi de la sute de kilometri distanţă. Cei mai mulţi oameni le cumpără pentru evenimente, ceea ce arată interesul crescut al românilor pentru sănătate.
Specialiștii în nutriție spun că sunt un beneficiu pentru sănătate, pentru că nu necesită coacere şi, astfel, se păstrează mai bine nutrienții din ingrediente.
Tot mai multe dulciuri vegane şi raw-vegane sunt promovate nu doar ca deserturi, ci şi ca snacksuri între mese: batoane vegane, bomboane cu colagen vegan sau prăjituri cu proteine vegetale pentru sportivi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰