Antena Meniu Search
x

Video Cum preparăm paste cu cartofi, o reţetă celebră în sudul Italiei

Iată o reţetă celebră în sudul Italiei. Se pregăteşte ori de câte ori în familie există un motiv de sărbătoare. Deşi nouă, românilor ni se poate părea o reţetă ciudată, pentru italieni este un deliciu.

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 25.10.2021, 13:02

Vezi și

Chef Perbellini: Reţeta pe care am ales-o pentru azi sunt paste cu cartofi. Luăm ceapa şi o curăţăm pentru a face baza. O tăiem fin. Luăm o tigaie şi adăugăm ulei de măsline extravirgin. Apoi pregătim cartofii. Pentru aceste preparate pregătim de obicei cartofi care nu sunt tineri. Cartofi care eliberează suficient amidon pentru a ne îngroşa pastele mai târziu. Îi tăiem în cuburi puţin mai mari deoarece atunci când gătim cartoful se va deshidrata şi va avea o formă mai mică, în comparaţie cu pastele. 

Cum se prepară cartofii

Chef Perbellini: Am călit bine ceapa. Acum adăugăm cartofii. Între timp gătim pastele în apă cu sare. Cartoful începe să elibereze amidon. Adaug acum puţin bacon. Am ajuns la o caramelizare bună. 

Cum gătim pastele

Chef Perbellini: Să punem acum pastele. Amestecăm şi la final o să îngroşăm ca pe un risotto. Ok, suntem gata să terminăm pastele cu cartofi şi să le mâncăm. Îngroş ca pe un risotto. Adaug puţin parmezan. Şi acum montăm. Puţin piper, un strop de ulei de măsline. Şi ne finisăm farfuria cu o spumă de mozzarella. Iată-le, paste cu cartofi!

Vă aşteptăm pe Instagram, pe pagina Bun Gust, acolo unde ne puteţi lăsa mesajele şi sugestiile voastre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Reţete » Cum preparăm paste cu cartofi, o reţetă celebră în sudul Italiei