Antena Meniu Search
x

Video Reţetă de pască. Cum facem acasă cea mai bună şi rapidă pască pentru Paşte

Cum facem cea mai bună şi rapidă pască? În primul rând, trebuie să aibă multă brânză. Şi cât mai subţire blatul! Mai departe, cum îi dăm gust, punem stafide, nu punem stafide şi mai ales cât timp ne ia să o pregătim, ne pot spune specialiştii în domeniu. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 12.04.2023, 13:39

Vezi și

Pe lângă friptura de miel, pasca este un simbol puternic şi un produs esenţial pentru masa de Paşte. În istorie, pasca a apărut pentru prima dată la evrei şi era un tip de pâine pe care ei o consumau cu ocazia sărbătorilor.

În zilele noastre, arată mult mai bine şi probabil are şi un gust mult mai bun şi cu siguranţă mult mai divers. Bucătarii au inventat tot felul de reţete ca să ne uşureze munca. Şi încep cu un pont important - stafidele trebuie să fie înmuiate în alcool.

Cum facem cea mai bună şi rapidă pască

Alex Sabo, chef: Pregătim o pască care se face foarte uşor şi pentru asta avem nevoie de următoarele ingrediente: 600 de grame de făină, 100 de grame de unt, 4 ouă, 250 ml de lapte şi 100 de grame de zahăr. 

Aluatul trebuie să stea apoi la dospit. Timp de o oră, într-un loc cald. 

Alex Sabo, chef: Punem puţin ulei pe masă. Vom tăia aluatul, ne trebuie o formă de tort de 28 de centimetri. O să trebuiască să scurg eu stafidele pentru că le-am introdus într-un bol cu apă şi rom. Amestecăm stafidele, le încorporăm cu jumătatea de aluat care ne-a rămas. Îl vom întinde puţin. Vom tăia în 5-6 bucăţele şi vom forma nişte bile. Avem nevoie de 350 de grame de brânză de vaci, 2 ouă, 80 de grame de zahăr, 60 de grame de stafide şi o lingură de griş. Şi esenţă de vanilie şi de portocală. Vom pune puţin griş pe fundul tartei, vom introduce compoziţia şi o să facem o cruce pe mijloc. Vom unge pasca cu un gălbenuş de ou şi o vom introduce la cuptor pentru 60 de minute la o temperatură de 160 de grade. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Reţete » Reţetă de pască. Cum facem acasă cea mai bună şi rapidă pască pentru Paşte