Antena Meniu Search
x

Video Reţeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea

În cele ce urmează ne vom răsfăţa cu reţeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea. Practic numele chef-ului e o garanţie a gustului dar, pe lângă asta, vă spun că este o reţetă care cu siguranţă vă va scoate din încurcătură chiar şi în ultima zi de pregătiri. De ce spun asta? Totul nu durează mai mult de 10 minute, apoi preparatul rămâne în siguranţă la cuptor. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 20.04.2022, 12:57

Vezi și

Chef Sorin Bontea: Nu este o reţetă complicată, începem cu ouăle, zahărul. Batem ouăle şi zahărul cam 2 minutele. Adăugăm brânza de vaci. Până acum am pus 4 ouă, 250 de grame de zahăr tos , am pus 2 pliculeţe de zahăr vanilat şi 700 de grame de brânză dulce. Este foarte important la această reţetă compoziţia să fie cât mai omogenă. Adaug unt, este foarte important ca untul să fie moale, să fie la temperatura camerei. Esenţa de vanilie şi jumătate de lămâie stoarsă. Pun si coaja de lămâie rasă de la o lămâie. Adaug şi făina 50 de grame. Puţin câte puţin să nu facă cocoloaşe. Şi am aici 100 de grame de griş. Şi pun şi stafidele, 200 de grame de stafide pe care le-am hidratat deja cu un pic de apă caldă peste ele. Am o formă, asta este de 24 de centimetri ca diametru pe care am tapotat-o cu puţin unt, puţin zahăr şi puţină făină. Şi acum punem totul în formă. Gata, o bag la cuptor 160 de grade, timp de o oră, o oră şi 10, depinde foarte mult de cuptor. 

După 60 de minute de stat la cuptor cam aşa arată foarte frumos. Încă este puţin călduţă dar merge tăiată aşa că hai să vedem ce am făcut. Cam aşa cred că ajunge pentru o porţie. Ia uite. Mamă cum miroase! Am pus şi lămâie şi zahăr pudră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Reţete » Reţeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea