Antena Meniu Search
x

Video Salata delicioasă cu legume de toamnă care nu trebuie să lipsească din cămară. Ghebele, vedeta principală a preparatului

Şi vedem acum o altă posibilă idee de afacere, într-un cu totul alt registru. Dar sigur le-ar aduce ceva profit doamnelor care se încumetă să încerce să se specializeze în... salata de ghebe. Acum este momentul să încercaţi asta, în păduri au început să apară ciupercile de sezon. 

de Angela Bertea

la 27.09.2023, 13:23

Vezi și

Avem nevoie în principal de ghebe. Ghebele sunt aceste ciuperci ce se găsesc în această perioadă în pădurile din Bucovina, însă nu este suficient. După ce am luat ghebele din pădure sau din piaţă, ele vor fi spălate, curăţate şi puse la fiert 20-30 de minute, după care mai avem nevoie şi de conopidă, de gogoşari, de ceapă, de morcovi, ulei, oţet, pastă de tomate. Morcovul îl prefierbem, conopida o opărim, călim ceapa cu ulei şi o lingură de pastă de tomate, toate acestea vor fi puse la foc, se amestecă foarte bine, după ce s-au întrepătruns, venim şi adăugăm gogoşarul.

Mai stau pe foc câteva minute, în momentul în care simţim că este gata, toate sunt moi, sunt gustoase, adăugăm condimentele, nişte sare, nişte piper, să nu uităm că avem nevoie şi de oţet, aşa cum vă spuneam, pentru că este o salată de toamnă şi trebuie să fie şi uşor acră. La final, le luăm de pe foc, le punem în borcan. Această salată de toamnă cu ghebe poate fi consumată atât în zilele de post, cât şi ca o garnitură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Reţete » Salata delicioasă cu legume de toamnă care nu trebuie să lipsească din cămară. Ghebele, vedeta principală a preparatului