Antena Meniu Search
x

Video 59 de centre de evaluare deschise, pentru a face faţă numărului uriaş de viroze. Vor prelua cazurile care nu sunt grave

Părinţi cu copii în braţe, care abia mai respiră din cauza virozelor, stau la cozi în camerele de gardă de la spitale. În ultima săptămână au fost aproape 70.000 de cazuri de infecţii respiratorii la adulţi şi copii. Ca să scurteze aşteptarea la consultaţii, 59 de centre de evaluare s-au deschis astăzi în curţile spitalelor din ţară. Scurtătura funcţionează, însă, doar dacă mai faci un drum înainte, pentru o trimitere de la medicul de familie.

de Redactia Observator

la 09.12.2022, 20:37

Vezi și

La spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti, 400 de părinţi şi copii aşteaptă în fiecare zi să fie consultaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe. Cazurile care nu sunt grave au mult de aşteptat. Cei mai mulţi pacienţi vin la Urgenţe seara şi noaptea, când sunt închise cabientele medicilor de familie.

Părinţii trebuie să fie foarte atenţi când evaluează starea copilului

Părinţii care vor să scape de orele chinuitoare de aşteptare la camerele de gardă trebuie să facă un drum la medicul de familie, dacă starea celor mici nu este foarte gravă. După care să meargă pentru consult la un centru de evaluare. În funcţie de diagnostic, doctorul de acolo va recomanda un tratament sau consultaţia la UPU. Pediatrul Mihai Craiu are aşteptări mari de la aceste centre.

Mihai Craiu, medic pediatru: Să ofere servicii complete, adică să nu fie o cârpeală a aglomeraţiei de la urgenţe, ci să asigure cel mai bun acces la cea mai inalta calitate a consultului. 

Părinţii trebuie să fie, însă, foarte atenţi când evaluează starea copilului, în funcţie de care merg la Urgenţe sau la centrul de evaluare.

Maria Tanasie, medic IOMC: Mialgiile ar putea să fie diferite faţă de o viroză obişnuită. Mialgiile pot să apară şi în gripă şi în Covid, cred că doar clinic cred că e greu de făcut diferenţiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » 59 de centre de evaluare deschise, pentru a face faţă numărului uriaş de viroze. Vor prelua cazurile care nu sunt grave