Antena Meniu Search
x

Video A doua bancă de lapte matern din România va funcţiona la Sibiu. Bebeluşilor născuţi prematur, le poate salva viaţa

A doua bancă de lapte matern din România va funcţiona la Sibiu, după cea de la Spitalul Marie Curie din Bucureşti. Astfel, micuţii, în special cei născuţi prematur, vor putea fi hrăniţi cu lapte de mamă. După ce proiectul va fi implementat, mamele doritoare pot să doneze surplusul de lapte exact după modelul donării de sânge. 10% dintre copiii care se nasc la Maternitatea din Sibiu, ajung la Secţia de Terapie Intensivă. Şansa lor de recuperare este mult mai mare dacă sunt hrăniţi exclusiv cu lapte de mamă, în primele luni de viaţă, spun medicii.

de Redactia Observator

la 19.06.2024 , 08:37

Laptele matern nu e doar un simplu aliment. Acesta conţine toţi nutrienţii de care copilul are nevoie în primele luni de viaţă. În cazul bebeluşilor nascuţi prematur, laptele matern este vital pentru dezvoltarea acestora.

A doua bancă de lapte matern din România va funcţiona la Sibiu

"Laptele matern înseamnă pentru noi toţi nu doar o sursă de nutrienţi. Laptele însemnă un mare ajutor reducerea mortalităţii şi morbidităţii prematurilor", spune Livia Ognean, şefa Secţiei Clinice de Neonatologie Sibiu. Banca va fi amenajată în incinta Spitalului Judeţean, într-un spaţiu unde va fi instalată aparatura de pasteurizare a laptelui matern dar şi alte echipamente necesare pentru păstrarea îndelungată.

Vezi și

"Pentru început Banca de Lapte de la Sibiu va fi una de uz intern. Adică vom încerca să colectăm laptele mamelor internate cu copii lor aici, să le oferim copiilor în momentele în care mamele nu vor mai avea lapte suficient", adaugă Livia Ognean, şefa Secţiei Clinice de Neonatologie Sibiu.

Mămicile sunt încântate de ideea de a dona lapte matern pentru mamele care nu au posibilitatea să-şi hrănească natural bebeluşii. "Eu sunt prima care ar dona, tocmai din perspectiva faptului că mie mi s-a declanşat laptele foarte repede şi foarte mult. Astfel încât eu îl arunc pentru că nu îl pot aduce pentru pitică. Ea mănânca puţin", mărturiseşte o mamă.

Anual, peste 300 de bebeluşi născuţi la Maternitatea din Sibiu ajung la Secţia de Terapie Intensivă, având nevoie de sprijin încă de la naştere. De aceea, hrănirea exlcusivă cu lapte matern este vitală pentru aceşti copii, spun medicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Sanatate » A doua bancă de lapte matern din România va funcţiona la Sibiu. Bebeluşilor născuţi prematur, le poate salva viaţa