Antena Meniu Search
x

Adrian Marinescu: ''Anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, cred că deja am început-o''

Medicul Adrian Marinescu consideră că anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul. Cred că deja am început această perioadă, mai spune specialistul care vorbește și despre reintroducerea măsurilor de relaxare.

de Redactia Observator

la 15.02.2022, 07:24

Adrian Marinescu
Adrian Marinescu - Hepta

Directorul medical al Institutului Matei Balș susține că perioada de conviețuire cu virusul a început deja.

„Ne trebuie puțină răbdare. Vă aduceți aminte că discutam și în urmă cu câteva luni despre faptul că luna martie va fi o lună echilibrată și că, în general, anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, pe care cred că deja am început-o”, a declarat Adrian Marinescu.

Valul 5 a început mai târziu în România

Marinescu mai spune că în România nu s-a renunțat încă la restricții deoarece valul 5 al pandemiei a început mai târziu decât în alte țări.

Pe acelaşi subiect

„Să luăm în calcul faptul că noi am avut oricum un decalaj la începutul valului 5. De altfel, cam în toate valurile din pandemie România a intrat ceva mai târziu. Aici discutăm de rata de vaccinare care sigur că este extrem de importantă, dar discutăm și de cei care au trecut prin boală. În mod clar în țările care au intrat mai repede în valul 5 lucrul acesta deja s-a întâmplat”, a adăugat Marinescu.

Ca urmare, măsurile de relaxare ar putea să fie introduse treptat în scurt timp, susține medicul.

„Eu cred că va fi un interval scurt și că nu va mai trece mult timp până când vom avea măsurile de relaxare care vor veni treptat”, a precizat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Sanatate » Adrian Marinescu: ''Anul 2022 este perioada de conviețuire cu virusul, cred că deja am început-o''