Antena Meniu Search
x

Al treilea deces provocat de virusul gripal în România, în sezonul 2021 - 2022. Bărbatul decedat avea 77 de ani

Încă o persoană a murit din cauza gripei pe teritoriul României. În total, numărul persoanelor decedate din această cauză în sezonul 2021 – 2022 se ridică la trei, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 19.04.2022, 16:28

Gripa mai face o victimă în România
Gripa mai face o victimă în România - Shutterstock (scop ilustrativ)

Încă o persoană a murit din cauza gripei, în România. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, din judeţul Mureş, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3. Bărbatul a decedat în data de 18 aprilie, relatează Agerpres.

Primele decese provocate de gripă în România, în sezonul 2021 – 2022

Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţase luni primele două decese confirmate cu virusul gripal, în sezonul 2021 – 2022. Este vorba despre o femeie de 78 de ani din Olt şi un bărbat de 58 de ani din Timiş. Niciunul dintre cei doi pacienţi nu era vaccinat împotriva gripei.

Potrivit INSP, bărbatul în vârstă de 58 de ani, din judeţul Timiş, avea condiţii medicale preexistente, dar era nevaccinat anti-gripal. El a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3, iar decesul a survenit în 14.04.2022. 

De asemenea, a decedat o femeie în vârstă de 78 de ani, din judeţul Olt, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi nevaccinată anti-gripal. Femeia a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, iar duminică a decedat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Sanatate » Al treilea deces provocat de virusul gripal în România, în sezonul 2021 - 2022. Bărbatul decedat avea 77 de ani