Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila, despre începutul școlii: "Sunt copii, noi asta nu înțelegem. Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe?"

Profesorul Alexandru Rafila, membru în comitetul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, este convins că odată cu redeschiderea școlilor, va crește și numărul cazurilor de coronavirus, însă ridică o întrebare foarte importantă și anume comportamentul copiilor la școală.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.09.2020, 21:41

- Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Profesorul Rafila atrage atenția asupra comportamentului imprevizibil al copiilor
  • Școlile ar trebui să dețină stocuri suficiente de măști

"Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe - este o chestiune care se va întâmpla - o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg - sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare - nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală. Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic Dar numărul de cazuri la nivel național va crește", a declarat Rafila, citat de Mediafax.

Marea îngrijorare a OMS

Însă, Alexandru Rafila precizează că marea îngrijorare a Organizației Mondiale a Sănătății este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri de Covid.

"Îngrijorarea mare este pentru lunile noiembrie - decembrie în ceea ce privește creșterea numărului de cazuri. Eu am o speranță care nu îmi dau seama dacă este fundamentată de evoluția bolii sau adaptabilitatea sistemului de sănătate. Vă dau un exemplu: Franța are 7.000 de cazuri noi pe zi, proporțional are mai multe decât România. Noi suntem la o incidență cumulată de 85 de cazuri la suta de mii de locuitori, Franța are 130 de cazuri, Spania ala 240. Nu mai observăm aceleași probleme care erau în primăvară. Mortalitatea e mult mai mică, din nefericire noi suntem pe primul loc la mortalitate", a spus Rafila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Alexandru Rafila, despre începutul școlii: "Sunt copii, noi asta nu înțelegem. Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe?"