Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila: Următoarea ameninţare pentru omenire va fi legată de rezistenţa la antimicrobiene

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că trebuie învăţate "lecţiile potrivite din criza COVID-19", iar ţările europene să colaboreze pentru a se asigura că sistemele de sănătate devin mai puternice şi mai pregătite. "Următoarea ameninţare pe termen mediu va fi cu siguranţă legată de rezistenţa la antimicrobiene”, a spus Alexandru Rafila.

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 19:01

Alexandru Rafila: Următoarea ameninţare pentru omenire va fi legată de rezistenţa la antimicrobiene
Alexandru Rafila: Următoarea ameninţare pentru omenire va fi legată de rezistenţa la antimicrobiene - Profimedia Images

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat, la întâlnirea miniştrilor de Externe şi ai Sănătăţii desfăşurată la Lyon, sub auspiciile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, importanţa solidarităţii şi cooperării la nivel european pentru combaterea pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii.

România a donat milioane de doze de vaccin anti-Covid

"Pandemia de COVID-19 a evidenţiat valoarea importantă a solidarităţii şi cooperării. România susţine eforturile de creştere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României şi-a dovedit solidaritatea cu alte ţări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei şi Coreei de Sud. Utilizarea extinsă a unui vaccin eficient şi sigur împotriva COVID-19 în toate colţurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie", a spus prof. dr. Alexandru Rafila, la Conferinţa comună a miniştrilor de externe şi ai sănătăţii din Uniunea Europeană, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii a avut întâlniri bilaterale cu miniştrii Sănătăţii din Austria, Bulgaria, Danemarca şi Norvegia, în care au fost abordate subiecte privind modul de colaborare în gestionarea pandemiei, vaccinarea împotriva COVID-19 şi impactul asupra sistemelor de sănătate, dar şi alte subiecte de interes, precum bunele practici în derularea studiilor clinice şi asistenţa medicală pediatrică.

Pe acelaşi subiect

Cooperare între țările europene pe problemele de sănătate publică

În cadrul Reuniunii informale a miniştrilor Sănătăţii din UE organizate, joi, la Grenoble, ministrul Rafila a evidenţiat că una dintre lecţiile învăţate în pandemie trebuie să fie intensificarea abordării multisectoriale a problemelor de sănătate publică, mai ales a celor cu impact transfrontalier.

"Trebuie să învăţăm lecţiile potrivite din criza COVID-19 şi să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice şi mai pregătite pentru astfel de crize. Următoarea ameninţare pe termen mediu va fi cu siguranţă legată de rezistenţa la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină şi poate sta la originea unui număr mare de decese. Statele membre trebuie să îşi coordoneze acţiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice şi să integreze abordarea „One Health”, între sănătatea umană, cea animală şi mediu”, a adăugat ministrul român al Sănătăţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Alexandru Rafila: Următoarea ameninţare pentru omenire va fi legată de rezistenţa la antimicrobiene