Antena Meniu Search
x

Alune mucegăite găsite într-un depozit din Prahova, unde erau prăjite la microunde

Aproape 200 de kilograme de alune mucegăite au găsit inspectorii ANPC într-un depozit din Prahova. Chiar şi ei s-au îngrozit când au intrat în aşa-zisa fabrică.

de Redactia Observator

la 02.09.2019, 00:42

Vezi și

Aproape 200 de kilograme de alune mucegăite au găsit inspectorii ANPC într-un depozit din Prahova. Chiar şi ei s-au îngrozit când au intrat în aşa-zisa fabrică. Ca să le mascheze gustul rânced, angajaţii prăjeau arahidele la microunde, într-o cameră plină de gunoaie. ANPC le va face cazier firmelor care îşi pun clienţii în pericol.

O hală plină de praf şi de gunoaie, cu geamuri sparte, prize rupte şi ventilatoare improvizate. Aşa arată fabrica din Prahova de unde plecau spre magazine din toată ţara alune, seminţe de dovleac şi floarea-soarelui. Pe podeaua murdară, în ligheane de plastic, inspectorii au găsit aproape 170 de kilograme de arahide mucegăite. Ca să le acopere gustul rânced, angajaţii aveau o metodă revoltătoare.

Alunele, aduse din China, nu aveau termenul de expirare scris pe etichetă. Au fost retrase de la vânzare, iar fabrica ar putea fi închisă temporar. În plus, ar putea fi înscrisă şi în noul cazier contravenţional care a intrat de astăzi în vigoare.

Oricine poate depune o sesizare la ANPC, în cazul unor astfel de incidente. Plângerea trebuie să conţină datele de identificare şi dovezi care să susţină acuzaţiile.

Numai pe litoral, ANPC a aplicat anul acesta amenzi de aproape două milioane de lei operatorilor economici care au încălcat legea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Alune mucegăite găsite într-un depozit din Prahova, unde erau prăjite la microunde