Antena Meniu Search
x

Video Analize gratuite pentru mii de craioveni: 60 de medici oferă consultaţii de specialitate pentru cei care nu şi le permit

Timp de trei zile, Teatrul Naţional din Craiova s-a transformat într-un spital de campanie. Mii de oameni, majoritatea care nu-şi permit să plătească consultaţii în clinici private, au beneficiat de îngrijirea şi îndrumarea medicilor voluntari. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 16.11.2022, 08:23

Vezi și

Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova este un adevărat furnicar în aceste zile. Peste 60 de medici şi sute de voluntari îi primesc pe oameni la consultaţii în cabinetele improvizate acolo.

Mii de craioveni consultaţi gratuit

George Sbîrnea, organizator: Ne bucurăm pentru prezenţa acestor oameni care nu îşi pot permite consultaţii medicale, poate nu au asigurare de sănătate, poate nu dispuns de surse financiare şi ne bucurăm că îi putem ajuta. 

Ana-Maria Zanfir, organizator: Vâzând oameni care au găsit soluţii pentru probleme lor, care au reuşit în sfârşit să ajungă la un specialist pentru a-şi face investigaţii, care descoperă diverse patologii şi mai departe vor fi investigaţi sau care merg liniştiţi acasă pentru că li s-a spus că totul este bine şi nu au de ce să se îngrijoreze, toate lucrurile acestea ne fac să fim foarte fericiţi şi bucuroşi, şi să considerăm că astfel de evenimente merită. 

Pe acelaşi subiect

Ecografiile mamare sau generale, screeningul pentru cancerul colorectal şi depistarea hepatitei au fost cele mai solicitate investigaţii. 

Raluca Nica, medic: Pe lângă faptul că le orientăm pe mai departe, către ce e de făcut, dacă au nevoie de un examen, de o completare, este deosebit de important să înţeleagă că examinarea glandei mamare este o examinare comparativă. Dacă s-a mai investigat anterior este important să venim cu examenele anterioare să vedem dacă s-a modifcat sau nu ceva. 

Pacienţii au primit sfaturi, îndrumare şi îngrijiri. Iar dacă unii au venit ţintit să verifice dacă şi-au rezolvat problemele mai vechi de sănătate, alţii au vrut să treacă prin cât mai multe cabinete.

Femei: Am venit aici pentru că e gratis, în primul rând. Şi pentru persoanele care nu sunt asigurate medical, este bine-venit evenimentul. 

- Este foarte important că am aşa, o fobie de cabinetul medical, dar aici mă simt mult mai relaxată şi mă simt ca acasă.

Craiova a fost cel de-al treilea oraş în care a ajuns spitalul de campanie, după Bacău şi Cluj-Napoca. Astăzi vor avea loc ultimele consultaţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Analize gratuite pentru mii de craioveni: 60 de medici oferă consultaţii de specialitate pentru cei care nu şi le permit