Antena Meniu Search
x

Video Schimbare în sistemul de sănătate: Persoanele neasigurate ar putea beneficia de servicii medicale gratuite şi la medicii de familie

Persoanele neasigurate din România ar putea beneficia de servicii medicale gratuite şi la medicii de familie, nu doar în sistemul de urgenţă. Potrivit unui proiect al ministerului Sănătăţii, ar fi vorba despre consultaţii, analize şi investigaţii minime. Cei mai mulţi medici de familie nu sunt însă de acord cu modificările.  

de Redactia Observator

la 17.08.2022, 20:50

Vezi și

Georgiana este dintr-o comună din Galaţi, are 30 de ani şi n-a lucrat niciodată. A rămas însărcinată la 20 de ani şi acum are doi copii de cinci şi zece ani. Nu este asigurată medical, pentru că nu plăteşte contribuţii. 

Georgiana: La medicul meu de familie nu am mai fost. Am fost acum 2-3 ani şi pe urmă m-am lăsat păgubaşă şi nu m-am mai dus. 

A renunţat să mai facă investigaţii pentru că toate costurile trebuiau să fie suportate de părinţii. Femeia spune că iniţiativa ca neasiguraţii să primească gratuit anumite servicii medicale este una foarte bună. 

Georgiana: Nu toată lumea beneficiază de bani ca să, mai sunt şi oameni săraci care au nevoie de doctor.

Pe acelaşi subiect

Servicii gratuite pentru neasiguraţi

Nu de aceeaşi părere sunt mulţi medici de familie din Galaţi. 

Dumitru Mărăşescu, Patronat Medici de Familie Galaţi: Personal nu sunt de acord. Deja neasiguraţii beneficiază de un pachet minimal. 

Alţii spun că este o iniţiativă bună dar vor să ştie exact câţi pacienţi vor avea în plus.  

Raluca Zoiţanu, Patronat Medici de Familie: Poate trebuie să mai angajezi personal, poate îţi trebuie un spaţiu cu mai multe circuite

Persoanele neasigurate vor trebui să se reînscrie pe lista medicilor de familie. Apoi vor putea accesa o serie de servicii medicale gratuite. 

Mihaela Tănase, purtător de cuvânt al CNAS: Va include consultaţii, monitorizări, inclusiv la domiciliul pacientului, 

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că aceste modificări ar trebui să degreveze serviciile de urgenţe şi spitalele.  

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Este evidentă necesitatea pentru a face o politică de reducere a acestor tipuri de îmbolnăviri, să cunoaştem starea de sănătate mai din timp pentru a preveni după aceea cheltuieli ulterioare şi suferinţe ulterioare.

CetăţeanMi se pare că este un lucru foarte bun dar doar că sistemul care există la ora actuală este un sistem care nu merge nici pentru cei care sunt asiguraţi, nici pentru cei care sunt neasiguraţi. 

CAS estimează că 2 milioane de români neasiguraţi vor beneficia de consultaţii şi investigaţii gratuite iar costurile s-ar putea ridica la 100 de milioane de lei pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Schimbare în sistemul de sănătate: Persoanele neasigurate ar putea beneficia de servicii medicale gratuite şi la medicii de familie